Головна
>
Музика
>

Плейлист: кого слухають «діти інженерів»? 

Плейлист: кого слухають «діти інженерів»? 

30 липня на головній сцені фестивалю Faine Misto виступив гурт діти інженерів. Це був перший великий сольний виступ колективу з моменту створення. За кілька годин до концерту артисти зустрілися з журналістами, де розповіли про історію своєї сценічної назви, сингли, які зробили їх відомими та  про те, як поєднують музику з роботою в IT. Про все це також можна почитати в нашому матеріалі за посиланням

Журналісти Лірум запитали у дітей інженерів, кого з українських та закордонних артистів вони слухають. Ми підготували плейлист із піснями улюблених виконавців учасників гурту та розповідаємо, про них більше.

Плейлист доступний на Spotify, Apple Music, Deezer та YouTube.

Бас-гітарист Сергій Пухов розповів, що слухає переважно українських виконавців. Андеграундними гуртами він почав цікавитися з 2011 року:

«Я спостерігав за нашою андеграунд-тусовкою, яка була дуже непопулярною. Велика проблема української індустрії була в тому, що ми виростали на Потапах, а треба було шукати і знаходити якісні українські гурти. Тоді й зараз серед моїх улюбленців — Димна суміш. Поважаю їх за те, що вони завжди робили супер якісну музику».

До слова, саме з Димною сумішшю дітей інженерів порівнював головний редактор Лірум Олексій Бондаренко, коли описував жанр, у якому вони грають:

«Це дуже гітарна гаражна прямолінійність, яку найпростіше описати словом “рок” і уявити в тісному клубі, в якому під їхні пісні слемляться пару сотень людей. Власне, ця гітарна прямолінійність і підкуповує. Гурт не намагається перемудрювати і йти в більш комплексні жанри, але водночас дає зрозуміти, що це не попмузика, а чесне висловлювання як є. Особисто мені це звучить як дивна суміш важкості Димної Суміші й вокальних елементів Крихітки».

Серед сучасних музикантів Сергію подобається альтернативний рок-гурт Omana, хіп-хоп/рок/панк/електронний проєкт Дмитра Однороженка хейтспіч, донецька рок-виконавиця Alice Change, інді-поп виконавиця sucilna_nevdacha.exe, репер та саундпродюсер Паліндром, інді-рок гурт Скажи щось погане і деякі треки Тучі

Фото з інстаграму Сергія Пухова

Вокалістка Саша Копачевська каже, що зараз слухає 50/50 закордонних та українських виконавців.

З українських виконавців Саші подобається київський рок-гурт The Unsleeping, інді-рок-гурт The Feels, інді-поп дует Tember Blanche, київський рок-гурт Blind8 та виконавиця й ТікТок блогерка Lely45.

«Якщо в українській музиці мені подобається щось лайтове, то в закордонній музиці я по металу», — додає Саша.

У її вподобаннях — німецький індастріал-метал гурт Rammstein, американський металкор гурт Bad Omens, американський альтернативний метал-гурт Deftones та британський рок-гурт Bring Me The Horison. 

Фото: Faine Misto

Соло-гітарист Дмитро Соляник також обожнює The Unsleeping, а ще є великим поціновувачем інді-виконавиці renie cares та арт-рок колективу Sheetel. Йому, як і Саші, подобається музика The Feels та Deftones, а також британські рок-гурти Radiohead, The Smile, Idles та американський колектив Warpaint.

Фото: @meelanzana

Барабанщик Павло Сафонов каже, що завдяки роботі на студії може порадити чимало виконавців:

«Оскільки я працюю на студії Sound Plant вже 9 років, то слухаю дохєріща української музики. І в цьому є великий плюс, бо я потім тексти знаю краще, ніж виконавців».

Він радить послухати емо-рок гурт Re-read. Також йому подобається виконавиця Лея. Авдиторія може знати її за піснями Страдча та Мара. Страдча — це фіт із постпанк музикантом SadSvit. А пісня Мара увійде до дебютного концептуального альбому, де будуть використані мотиви дарк-міфології.

«Кожна пісня в альбомі буде про якогось міфологічного персонажа: чугайстра, підмінок, мару», — каже Павло.

Також йому до вподоби проєкт київського сонграйтера Даниїла Зубкова Lucas Bird та київський гурт Hyphen Dash. 

«Із закордонних виконавців я стараюся слухати щороку по 50 нових альбомів, де є багато різних жанрів. Я люблю інді-музику, сучасний джаз, рок. Це, наприклад, Skin Shape, The Marias, Bad bad not good та Yellow Days. З джазових виконавців дуже раджу Matias Eick», — додає Павло.

Фото: @i_am_rivka

Читайте також: Вдячна публіка, сміливий лайнап і відчуття справжнього фестивалю. Яким було Faine Misto 2023 у Львові

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024