Головна
>
Музика
>

15 майданчиків, 35 виконавців, кримськотатарський простір та інше: етнофестиваль Країна Мрій оголосив цьогорічну програму

15 майданчиків, 35 виконавців, кримськотатарський простір та інше: етнофестиваль Країна Мрій оголосив цьогорічну програму

З 21 по 23 червня на території Національного Ботанічного саду ім. М.М. Гришка у Києві пройде ювілейний фестиваль Країна Мрій. За словами організаторів, на сьогодні міжнародний етнофестиваль є найбільшим етнофестом та найдавнішим музичним фестивалем, що проходить в Україні з 2004 року. Цього року на фестивалі буде дві музичних сцени – фольклорну і сучасну етнічну, а також 15 тематичних майданчиків, кримськотатарський та японський простір.

Сцена Мрій

На музичній Сцені Мрій виступатимуть етнорок гурти та worldmusic колективи: Мандри, Karta Svitu, Ot Vinta, Яppa, Йосифович Rock Band, Лея, ТaRuta, Мnishek, Мова, Пиріг і Батіг, Folkulaka, Lemko Bluegrass Band, Authentix та Anka.

Фестиваль традиційно закриє його засновник Олег Скрипка та проєкт Лє Гранд Оркестр, який був започаткований на першому фестивалі Країна Мрій у 2004 році.

Сцена Рай (Фольклорна)

На Сцені Рай звучатиме традиційна народна музика фольклорних гуртів та ансамблів. На гостей чекають інструментально-вокальна та танцювальна програми, купальські обряди та ігри, танці та пісні бароко і Гетьманської доби.

На ювілейному фестивалі Країна Мрій виступлять гурти Хорея Козацька, Королівна, автентичний колектив з Івано-Франківщини Стратинські музики, Стодивниця, Ладовиці, Древо, Київ Етно Тріо, Божичі, Володар, Гуляйгород, кримськотатарський колектив Чаїр, Два Три, Баламути, Ясно-Красно, Шум’я, Роксоланія, Дриґ, Коралі, ансамбль давньої музики Костянтина Чечені та Бурдон.

Країна Містична

На Країні Мрії, за підтримки Посольства Індії, святкуватимуть Міжнародний День Йоги: індійські танцювальні колективи зі всієї України, артисти та музиканти, саундхілінг, ом-медитації, мантра-спів, виступи лекторів, звукотерапія, вега-кухня та багато іншого.

У Чайному Королівстві відбудеться кунг-фу. Гості зможуть записатися на групові чаювання, спробувати експериментальні чайні коктейлі та рідкісні сорти елітного чаю, ознайомитися з тонкощами чайної церемонії та придбати для себе чай або чайний посуд.

«Дискусійний Курінь» від Vedalife запрошує на спілкування з експертами різних сфер: від духовності й мистецтва до бізнесу й політики. Участь в дискусії також приймуть Олег Скрипка та філософ Назар Мухачов.

Дитяча галявина

На дітей чекають цікаві майстер-класи від народних майстрів: традиційний купальський віночок з живих польових квітів або ж троїцький букет, паперові прикраси для купальського деревця, декорування хустинки узорами в техніці вибійка та багато іншого.

Крім того, запланована рухлива програма: співані ігри, забави за участі дитячих гуртів, показові виступи та ігри від «Бойового гопака» – українське бойове мистецтво на основі елементів традиційного козацького бою, а також майстерка, ігри, активності від національної скаутської організації «Пласт».

Кримський стан Bağçasaray

Відкриє роботу Кримського стану дискусія про літературу від Кримського інжиру, панельна дискусія «Під загрозою зникнення. Мова кримських татар».

Протягом трьох днів гостей чекають читання кримськотатарської поезії та прози, розповіді про весільні традиції кримських татар, конкурс малюнків «Як виглядає мій Крим», дитячий концерт «Ey Güzel Qırım», інтерактивна гра «Наше море, наші гори, наш кримський степ» та урок кримськотатарської мови.

Зона майстеркласів на Країні Мрій буде представлена громадською організацією КримSOS, яка запрошує на майстеркласи з кримськотатарської боротьби «куреш», виготовлення кримськотатарських аксесуарів та одягу, розпису хною, виготовлення кераміки та кримськотатарських танців.

У неділю ввечері пройде дискусія за участі Постійної Представниці Президента України в Автономній Республіці Крим Таміли Ташевої.

Буде працювати зона написання «Листів до вільного Криму», виставки про військових з Криму та збір на потреби спецпідрозділу «Крим».

Поетична майстерня

Поетична майстерня на Країні Мрій збере понад 50 поетів та бардів, кожен з яких читатиме та співатиме твори про життя, любов і про війну. Учасники програми також змагатимуться в майстерності в поетичному батлі. Буде представлена й фронтова поезія авторства військових та у їхньому виконанні.

Книжкова стежка «Наш Формат»

На книжковій стежці відвідувачі матимуть змогу познайомитися з новинками українського книговидання та світовими бестселерами від вітчизняних видавництв: «Наш Формат», «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», Vivat, «Видавництво Старого Лева», КСД, «Лабораторія», «Фабула» та інших. Тож читачі знайдуть книжки на будь-який смак: від улюблених жахів Стівена Кінга й детективів Агати Крісті, до історичних досліджень Сергія Плохія.

22 червня поетичну майстерню відкриють читання пам`яті Максима «Далі» Кривцова, військового та поета, що загинув 7 січня на Харківщині.

Також на книжковій стежці проходитиме збір книжок для українських військових у межах проєкту «Військо Читає», тож усі охочі матимуть змогу подарувати книжку нашим захисникам. А партнери ГО «Реформація» розповсюдять зібрані книжки по всіх напрямках, де ведуться бойові дії, а також направлять у військові частини. Для військових гостей діятиме знижка 15% на усі книжки.

Спеціальним гостем стане літератор Віталій Капранов.

Японський сад

Українсько-японський центр Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського організовує демонстрації мистецтв, майстер-класи: логічні ігри ґо та шьоґі, японські літні танці Бон-одорі; розпис тканини – батік, каліграфія, барабани тайко та інше.

Квитки на фестиваль Країна Мрій можна придбати за посиланням.

Для військових, а також дітей до 12 років, вхід на фестиваль буде безплатним.


Читайте також: Як краматорський простір «Вільха» задав тренд в області? Микола Дорохов про перший молодіжний центр Донеччини та культурний розвиток міста

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024