Головна
>
Кіно
>

Куди піти 12-14 травня?

Куди піти 12-14 травня?

Концерти Стаса Корольова, Dakh Daughters та Один в Каное, метал-вечірки, джааз-імпровізації, книжковий ярмарок та спецпоказ фільму «Люксембург. Люксембург» — зібрали добірку подій у Києві, Львові, Тернополі та Хмельницькому.

Київ

Євробачення препаті

Вже в суботу, 13 травня, фінал Євробачення. LiRoom та Squat17b запрошують на препаті, щоб провести екскурсію в минулі роки та згадати, як Україна була представлена.

Головний редактор Олексій Бондаренко представить плейлист пісень від України, а також кращі виступи серед усіх учасників за весь час. Діставайте свої наряди для дрес-коду Євротур та налаштовуйтеся на юху-паті!

Коли: 13 травня, 18:00
Де: Squat 17b (Терещенківська 17б)
Вхід: донат арт дивізіону 47 ОМБр, 2 батальйону

Музичне шоу «Стас Корольов 2: Червоний квадрат»

Джаз-рок шоу від гурту «Стас Корольов», на якому глядачі самі впливатимуть на перебіг виступів. У концерті буде інтегрована ігрова механіка: авдиторія за допомогою смартфонів голосуватиме за певний варіант розвитку виступів. Ігровими персонажами будуть учасники гурту.

Читайте також: Стас Корольов 2: ®: чому варто відвідати концерт?

Проєкт Стас Корольов 2: ® був створений Стасом Корольовим, Анастасією Весною, Олександром Явдиком, Андрієм Бармалієм та Євгенієм Дубовиком у 2022–2023 роках. До цього соліст Стас Корольов був продюсером та інструменталістом в електронному гурті Yuko, а в 2021 році розпочав кар’єру під власним іменем із сольною платівкою «О_х».

Коли: 13 травня, 18:00
Де: Bel Etage, вул. Шота Руставелі, 16А
Вхід: за квитками

Концерт Stugna

Полковий оркестр Stugna дасть благодійний концерт, де виконає сольну програму та презентує свою нову платівку під назвою Capre Diem. 

У складі гурту — учасники українських рок-гуртів Кому Вниз, Mad Heads і Сокира Перуна

Коли: 13 травня, 19:00
Де: Docker Pub, вул. Богатирська, 25
Вхід: за квитками

Курені Вінтажні

Музичні зустрічі у куренях. Щоп‘ятниці спільнота організовує шоукейс «Дім Культури», який об‘єднає діджеїв зі столиці. У п‘ятницю виступатимуть Sasha Serf, Nekit Hanna, $vinga та Sakhno b2b Ldm.

У суботу вечір супроводжуватиме автентичний проєкт Bessarion, а також сети українських продюсерів: Eternity, Jordee, Sony Synth та Moojev.

Коли
12 травня, 17:00
13 травня, 16:00

Де: Kureni, вул. Паркова дорога, 4
Вхід:
12 травня — вільний донат
13 травня — за квитками

Хіп-хоп вечірка від Олрайт

Формація Олрайт спільно з XXV кадром повертається з хіп-хоп івентами у Києві. Як стверджують організатори, «проєкт презентуватиме палітру українського хіп-хопу, який зараз без перебільшень переживає справжнє відродження».

У лайнапі: The Curly, Oi FUSK, XXV кадр, Райчу та Guber.

Проєкт Олрайт був створений на початку 2021-го року Іллею Катамадзе та XXV кадром.

З того часу вони провели 15 івентів у Києві та Варшаві в різних форматах — музичні вечірки, лекції та джеми. На сцені проєкту виступали ЮЮ, Wavy Dem, spaalm, Mazhora, Rami Kallas, Lucas Bird, Seba Korecky та інші.

Коли: 12 травня, 17:00
Де: Grey Cat, вул. Нижньоюрківська, 31
Вхід: за квитками

Концерт Blooms Corda

Музиканти виконають свої фанкові та джазові пісні з поетичними україномовними текстами. У програмі будуть композиції з нового альбому, а також попередні релізи. Частину коштів із продажу квитків музиканти перерахують на потреби української армії.

Blooms Corda — український музичний гурт, створений Данилом Галиком 2014 року. 2015 року гурт записав перший дебютний альбом Monodance, а 2016 року — нову повноформатну платівку Gigotosia. Минулоріч гурт записав альбом Найдорожчі речі у світі, до якого ввійшло десять треків: частина була записана до, а частина — під час повномасштабного вторгнення. Рецензію на альбом можна прочитати за посиланням

Коли: 12 травня, 19:00
Де: Closer, вул. Нижньоюрківська, 31
Вхід: за квитками

Спецпоказ фільму «Люксембург. Люксембург»

Ще один спецпоказ стрічки Антоніо Лукіча, де після перегляду глядачі зможуть поспілкуватися з режисером, а також із виконавцем головної ролі Рамілем Насіровим. 

Фільм розповідає про двох братів Васю та Колю. У 90-х їх батько, югославський мігрант, був кримінальним авторитетом в містечку Лубни, що на Полтавщині. Пізніше він покинув родину, а через 20 років хлопці дізнаються, що батько помирає у лікарні в Люксембургу. Попри різне ставлення до його особи, Вася та Коля їдуть у Люксембург, аби востаннє побачитися зі старим.

Світова прем’єра відбулася на Венеційському кінофестивалі у 2022 році.

Читайте також: Як Антоніо Лукіч перетворюється на головного режисера покоління 1990-х. Рецензія на фільм «Люксембург, Люксембург»

Коли: 14 травня, 14:00
Де: «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26
Вхід: за квитками

Львів

Концерт ImagoJazz

Львівські музиканти гурту ImagoJazz гратимуть імпровізаційну музику. Програма колективу складається з авторських композицій, які увібрали в себе джазову імпровізацію, елементи етномузики та експерименти з аранжуванням. 

Цього разу колектив виступить в оновленому складі: 

Влад Лісовик — рояль;

Юліяна Ковальська — вокал;

Юрій Михайловський — флейта;

Олександр Діжак — бас;

Ілля Терещенко — ударні;

Андрій Міщенко — перкусія.

ImagoJazz — львівський музичний колектив, що за рік свого існування виступили на провідних українських майданчиках. Зокрема, на фестивалі Leopolis Jazz Fest у Львові, Urban music hall та Кірха в Одесі, «Бункермуз»у Тернополі та «Цитра» у Луцьку.

Коли: 13 травня, 20:00
Де: «Дзиґа», вул. Вірменська, 35
Вхід: за квитками на вході

Метал-концерт у Нижньому залі

13 травня в межах благодійного туру Grayshapes та Blind8 виступатимуть, аби зібрати кошти на фонд Musicians Defend Ukraine.

Grayshapes — київський металкор мелодік хардкор гурт, до складу якого входять колишні учасники While Ashes Fade. Колектив був заснований 2019 року, а в листопаді 2021 року випустив дебютний альбом Lost At Sea. 

Blind8 — київський металкор гурт. Минулоріч виклнавці випустили дебютний альбом More Than One.

До концерту також доєднаються Erai — метал-гурт Києва. Колектив був створений 2013 року. Свою музику учасники описують як поєднання різних елементів металу з східними мотивами та електронікою. Тексти пісень написані українською та англійською мовами. 

Коли: 13 травня, 18:00
Де: Нижній зал Театру Ляльок, вул. Данила Галицького, 1
Вхід: за квитками

Концерт Laud

Laud представить у Львові особливу концертну програму в рамках туру I Am Ukrainian. Прозвучать ваші улюблені У Цю Ніч, Вигадав, 2 Дні, Пробач та інші композиції.

Laud (справжнє ім’я — Влад Каращук) — український R&B виконавець і композитор, автор пісень. Фіналіст шоу «Голос Країни», учасник національного відбору Євробачення 2018-2019.

Коли: 14 травня, 19:00
Де: Malevich Concert Arena, проспект Чорновола, 2
Вхід: за квитками

Coffee, books & vintage 

  • Літературні читання, бесіди, книжковий ярмарок та посиденьки за кавою.
  • Зокрема, у межах книжкового ярмарку відбудеться низка дискусій та лекцій: 
  • «Від розвитку суспільства — до його збереження». Над чим працює проект Ukrainer
  • «під час повномасштабної війни?»Розмова з Наталкою Понеділок та Іриною Швець;
  • «Повен вигадок капелю: життя і книжки Террі Пратчента». Лекція Володимира Аренєва;
  • Крок назад і два вперед: культурна дипломатія в проекціях майбутнього за участі Володимира Шейка та Ірини Славінської;
  • Виїзний публічний запис подкасту Kult: «Країна людського зросту: що ми чуємо і бачимо»;
  • «Як зруйнувати русскій мір?»Розмова з Вадимом Денисенком та Андрієм Яніцьким
  • «Закладка. Поезія і джазові імпровізації» за участі Дмитра Лазуткіна та Бориса Севастьянова.

Коли: 13 травня, 12:00
Де: !FESTrepublic, вул. Старознесенська, 24-25
Вхід: за квитками

Тернопіль

Фестиваль трешової музики «Музло»

Благодійний фестиваль, де гратимуть авторську музику та кавери на відомі пісні. У програмі — виступи тернопільського гурту Мaradox, рок-гурт Red Side, Los Colorados та панк-гурт з ДніпраСтепан Пантера. Також гостей розважатимуть стендап-коміки.

Коли: 13 травня, 17:00
Де: Na Пошті, вул. Коперника, 4
Вхід: за квитками

Концерт Один в каное

Гурт Один в каное в межах всеукраїнського туру виконає особливу музичну програму з відомих хітів та нових пісень.

Один в каное — український музичний інді-гурт, заснований у 2010 році у Львові. Колектив складається із вокалістки Ірини Швайдак, гітариста Устима Похмурського та перкусіоніста Ігоря Дзіковського. Дискографія гурту налічує два однойменних альбоми 2016-го та 2021-го років. 

Коли: 12 травня, 18:00
Де: ПК Березіль, вул. Миру, 6
Вхід: за квитками

Хмельницький

Концерт Dakh Daughters 

Благодійний концерт українського фрік-кабаре із новою програмою. Dakh Daughters нові та вже відомі пісні, а частину прибутку спрямують фонду «Відчуй».

Dakh Daughters — український жіночий театрально-музичний гурт, що виступає в жанрах «фрік-кабаре» і театрального перформансу. Виступає з 2012 року.

Коли: 13 травня, 19:00
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Героїв Маріуполя, 7
Вхід: за квитками

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024