Головна
>
Кіно
>

Куди піти 21-23 квітня?

Куди піти 21-23 квітня?


Концерт Тонки, метал-батл, джеми від джаз-спільноти Fusion, вистава «Стусанина» та спецпокази фільмів Олександра Муратова, — розповідаємо про події у Києві, Львові, Одесі, Тернополі та Рівному.

Київ

Концерт Тонка

Гурт вперше презентує новий ЕР Загублену весну, який вийшов 10 березня, а також відомі пісні з усіх попередніх релізів.

Пісні з ЕР Загублену весну створювались впродовж року. За словами гурту, вони про переживання, страх щодо непередбачуваного майбутнього, про сумніви та розгубленість. Але про впевненість віднайти те, чого нас позбавили. Про кожен трек з альбому «Загублена весна» можна прочитати за посиланням.

Читайте також: Тест: тексти гурту Тонка чи українських класиків

Коли: 22 квітня, 18:00
Де: Мала Опера, вул. Дегтярівська, 5
Вхідза квитками

Концерт Ziferblat

Гурт Ziferblat виступить із дебютним повноформатним альбомом Перетворення. До лонгплею увійшло 13 треків. Вихід альбому гурт анонсував майже пів року тому піснею Для чого ти прийшла? Детальніше про кожен трек із лонгплею можна прочитати за посиланням.

Циферблат — київський гурт, який було створено на початку 2015 року. Наприкінці 2017 року презентував свій дебютний мініальбом Кіносеанс. Зараз до складу гурту входить Даніїл Лещинський, Валентин Лещинський та Федір Ходаков.

Коли: 22 квітня, 18:00
Де: Bel Etage, вул. Шота Руставелі, 16А
Вхідза квитками

Спецпоказ фільмів Олександра Муратова

З 21 по 23 квітня до дня народження українського режисера Олександра Муратова покажуть ретроспективну програму з п’яти фільмів режисера.

21 квітня, 20:10 — показ відреставрованої версії фільму «Чи вмієте ви жити?». У фільмі зображуються теми стосунків між чоловіком та жінкою, дослідження міського побуту та простору, теми самотності та екзистенційної кризи.

Квитки можна придбати за посиланням.

21 квітня, 17:20 — показ фільму «Дорога нікуди», що вийшов 1992 року. Сюжет розповідає історію про бідного хлопця, який знайомиться з доньками багатого чоловіка і той вирішує взяти участь у долі хлопця.

Квитки можна придбати за посиланням.

22 квітня, 15:00 — показ фільму «Татарський триптих». Його зняли за мотивами «Кримських оповідань» Михайла Коцюбинського. В основу картини покладено три новели — «У путах шайтана», «На камені» та «Під мінаретами». Героїні кожної з історій хочуть зустріти кохання, але дійсність перекреслює їх мрії.

Квитки можна придбати за посиланням.

22 квітня, 16:50 — показ фільму «Танго смерті». Стрічка знята за твором Миколи Хвильового «Повість про санаторійну зону». Про політичні репресії 20-х років в Україні, розчарування революційної інтелігенції в комуністичних ідеалах. 

 Квитки можна придбати за посиланням.

23 квітня, 16:40 — показ фільму «Геть сором». Сюжет розповідає про дев‘ятнадцятирічну Марію, яка приїжджає у столицю з маленького провінційного містечка. Дівчина хоче бути з чоловіком, гідним її мрії, але потрапляє у вульгарне оточення, де у майбутньому у неї немає жодної перспективи.

Квитки можна придбати за посиланням.

Де: «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26

Джаз-джеми від Fusion

Музиканти джаз-спільноти Fusion гратимуть імпровізаційну музику в напрямках contemporary jazz, фанк, соул, хіп-хоп і r’n’b.

Вечір відкриває діджей та селектор Andrew Bez з мультижанровим сетом від ембієнту до мінімал-техно. Окрім того, на сцену вийдуть запрошені гості — Денис Архаров на клавішах, Стас Дяченко на басу та Мар‘ян Карпінських на гітарі. Музиканти зіграють програму в напрямках  ф’южн, фанк та хаус.

Після цього буде імпровізаційне шоу,  в якому може взяти участь будь-який музикант, який зареєструється за посиланням та отримає підтвердження від організаторів.

Коли: 23 квітня, 17:00
Де: Closer, вул. Нижньоюрківська, 31
Вхідза квитками

Концерт гурту Green Silence

Львівський гурт Green Silence поєднує в творчості різні музичні стилі, зокрема реггі та фанк. За словами організаторів, пісні гурту наповнені мотивами літа, сонця, морських хвиль та божевільних танців. 

За свою кар’єру Green Silence видав 2 повноформатні альбоми, а в 2020 році підписав контракт з лейблом Moon Records на якому видав ряд нових пісень та кліпів.

Коли: 23 квітня, 19:00
Де: Docker-G Pub, вул. Набережно-Хрещатицька, 13/5
Вхідза квитками

W:O:A: Metal Battle

Змагання серед металістів та хард-рок гуртів за можливість взяти участь у найбільшому світовому конкурсі W:O:A Metal Battle, що проходить в рамках фестивалю Wacken Open Air.

Переможець W:O:A Metal Battle Ukraine перейде до Інтернаціонального Фіналу на Wacken Open Air, де представлятиме Україну серед десятків найсильніших метал-гуртів зі всього світу.

Учасники батлу:

  • W. Angel’s Conquest (Power Metal)
  • Midgard (Viking/Folk Metal)
  • 0%Mercury (Chaotic Hardcore / Mathcore)
  • Scarleth (Symphonic/Power Metal)
  • Alt.End (Alternative Metal)
  • Stopmenow (Alternative Rock/Metal)

Коли: 22 квітня, 15:00
Де: Volume Club, вул. Гарматна, 26/2
Вхідза квитками

Львів

Благодійний фестиваль Armor Fest

Фестиваль організовують, аби зібрати кошти на придбання придбання надлегких плит Angel Armor для парамедикинь на фронті.

На фестивалі буде чотири локації:

Main Stage — головна сцена. У лайнапі:
KADNAY, Bah.roma, Oy Sound System, Макс Пташник, Data Molfar.

Underground Stage — майданчик, де гостям пропонують стати співтворцями сучасного українського мистецтва та знайти нові ідеї та сенси. Лайнап: Oi Fusk, Lugovsky, Andrii Barmalii, human margareeta, BADWOR7H, Julia Jazz, Taqaddam, Figurat.

Live Talking Stage — місце офлайн запису одного із випусків шоу Ебаут. Ведучі: Ярослава Кравченко, Катерина Мотрич, Ігор Донскіх, Влад Болсун. Гості: Марися Нікітюк та Дарʼя Лісіч.

Charity Market Place — локація з мерчем та вінілом. Учасники маркету: HYPELABS, Ptashka Jewelry, byVTRNK, Motrych Studio, мерчі учасників фестивалю вінілу від «Вініл Львів Клаб».

Крім того, на фестиваль запросили пʼятьох митців та мисткиню з різних куточків України: Олега Кодрула, Віталіка Шидея, Івана Гудиму, Прохора Дмитрієва та Марію Прокомпенко.

Коли: 21 квітня, 13:00
Де: !FESTrepublic, вул. Старознесенська, 24-26.
Вхідза квитками

Концерт гурту Glymur

Благодійний концерт київського гурту Glymur, що грає дарк-метал. Спершу музиканти планували проєкт як блек-метал з елементами фольку, але згодом прийшли до широкого різноманіття стилів.

Коли: 22 квітня, 19:00
Де: Артцентр «Дзиґа», вул. Вірменська, 35
Вхід: за квитками на вході

Спецпоказ фільму Юзефа Робаковського

Фільм Konstrukcja w procesie (1982) польського митця Юзефа Робаковського розповідає про серію міжнародних виставок Konstrukcja w procesie, що відбувся в 1981 році. У фільмі зображені записи виставки, супутніх заходів, інтерв’ю з її учасниками та перформативні акції, здійснені митцями спеціально для фільму.

Юзеф Робаковський — польський фото- та відеомитець. Усі його роботи, починаючи від ранніх експериментів з фотографією наприкінці 1950-х та у 1960-х оперують світлочутливістю як засобом, методом і меседжем творчості. За 60 років мистецької діяльності художник представив тисячі робіт на виставках у різних куточках світу.

Коли: 22 квітня, 16:30
Де: Львівський муніципальний мистецький центр, вул. Стефаника, 11
Вхідза попередньою реєстрацією

Вистава «Стусанина»

Вперше у Львові виступить київська театральна спільнота DSP. Творці вистави надихались віршами та біографією Василя Стуса. Глядачі почують вірші Василя Стуса: «Мені здається, що живу не я», «Звіром вити, горілку пити», «То все не так», «В мені уже народжується Бог» та інші). 

Постановка супроводжуватиметься музикою гуртів Rammstein та Bohren & der Club of Gore, а також українськими народними піснями.

Коли: Цими вихідними відбудеться два покази:

  • 22 квітня, 17:00
  • 23 квітня, 17:00

Де: Нижній Зал в театрі Ляльок, площа Данила Галицького 1
Вхідза квитками

Рівне

Концерт Один в каное

Гурт Один в каное в межах всеукраїнського туру виконає особливу музичну програму з відомих хітів та нових пісень. 

Один в каное — український музичний інді-гурт, заснований у 2010 році у Львові. Колектив складається із вокалістки Ірини Швайдак,гітариста Устима Похмурського та перкусіоніста Ігоря Дзіковського. Дискографія гурту налічує два однойменних альбоми 2016-го та 2021-го років. 

Коли: 21 квітня, 18:00
Де: Міський будинок культури, вул. Соборна, 3Д
Вхідза квитками

Тернопіль

Концерт гутру Epolets

Гурт проводить благодійний тур, у межах якого дасть концерти у великих містах України.

Коли: 21 квітня, 18:00
Де: Креативний кластер Na Пошті, вул. Коперника, 4
Вхідза квитками

Одеса

Концерт Laud

Laud представить в Одесі особливу концертну програму в рамках туру I Am Ukrainian. Прозвучать ваші улюблені У Цю Ніч, Вигадав, 2 Дні, Пробач та інші композиції.

Laud (справжнє ім’я — Влад Каращук) — український R&B виконавець і композитор, автор пісень. Фіналіст шоу «Голос Країни», учасник національного відбору Євробачення 2018-2019.

Коли: 22 квітня, 18:00
Де: Одеська обласна філармонія, вул. Буніна, 15
Вхідза квитками



Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024