Головна
>
Відео
>

La Horsa Bianca презентує сюрреалістичний кліп “Сурми Останнього Дня”

La Horsa Bianca презентує сюрреалістичний кліп “Сурми Останнього Дня”

Харківський псих-арт-рок гурт La Horsa Bianca випустив фантасмагоричний анімаційний кліп на пісню Сурми останнього дня.

Ця пісня покладена на вірш Богдана-Ігоря Антонича, «Сурми останнього дня» 1936 року. Антонича вважають першим українським поетом-сюрреалістом.

Про новий кліп La Horsa Bianca та майбутній альбом розповідає Євген Манко, засновник та басист гурту.

Естетика та робочий процес

Євген: Більша частина — це малюнки маркерами на білій дошці, сфотографовані та переведені в ч/б, анімовані в цифрі як перекладка. Трошки живої зйомки у темряві під велосипедною фарою. Пара спецефектів, щоб місцями все трошки поплавити. В нас все за філософією «зроби сам»: запис, продакшн, тепер і анімація. Ніколи раніше не робив анімацію, це був крутезний досвід. Як розтягнена медитація над віршем, щоб знайти образи, яких в ньому немає, але які їм живляться.

Поетичні тенденції у музиці La Horsa Bianca

Євген: Я філолог за фахом, тож моя планка якості тексту дещо висока — це в тому числі заважає мені писати власні тексти пісень. Але я також не маю звички класти на музику геть усе, з віршами має виникнути резонанс. Коли я вперше прочитав «Сурми», мене просто з першого рядка як з ніг звалило. Якщо вдатись до візуальної метафори, цей текст — це як картина Босха, яку б намалювала Туве Янссон. По-перше, я навіть подумав, що на музику цей текст покласти неможливо, там ще такий довжелезний змінний поетичний розмір. Але коли я провів з ним достатньо часу, все стало на місця.

Зв’язок майбутнього альбому із «Сурмами»

Євген: Наш майбутній альбом називатиметься Diluvian Beat («біт/ритм потопу»). Це посилання на останній рядок вірша, “— О, пущо з каменю, коли тебе змете новий потоп?“. Потопи виявились центральною темою альбому; як перша, так і остання пісня на ньому звертаються до образу потопу або цунамі. Решта треків між ними вишукались у логічну послідовність. До речі, грецькою потоп буде «катаклізмос». Назва відображає цю тему в такий спосіб, щоб передати, що ми відчуваємо з приводу записаного (і з приводу обставин), аніж давати альбомові якесь визначення. Diluvian Beat вийде 11 грудня на Weisskalt Records.


Читайте також: Історія України в альбомі Забуті Клейноди Півдня

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023