Головна
>
Література
>

Сергій Жадан, Максим Кривцов, Сергій «Колос» Мартинюк: LitCom створив аудіоантологію з віршами 30 українських письменників

Сергій Жадан, Максим Кривцов, Сергій «Колос» Мартинюк: LitCom створив аудіоантологію з віршами 30 українських письменників

У межах Національного тижня читання поезії-2024 застосунок LitCom створив аудіоантологію «доДому» з віршами 30 найвідоміших українських письменників і письменниць. До створення аудіокниги доєднався Сергій Жадан, Катерина Калитко, Юрій Андрухович, Мар’яна Савка, Максим Кривцов, Сергій «Колос» Мартинюк та інші.

До аудіоантології увійшли сучасні тексти українських поетів присвячених темі дому. Поезію читають актори театру і кіно Римма Зюбіна та Олексій Гнатковський, а також Оксана Забужко, яка прочитала свій вірш «Задзеркалля: пані Мержинська».

«Вірші тут дуже різні, але всі вони про те найцінніше, що кожен з нас намагається вберегти. Це і власний дім, і, зрештою, наш спільний, український. Дехто, як-от Максим Кривцов чи Гліб Бабіч, за цей захист віддали життя. Тож попри “битий посуд” і сварки, що нерідко трапляються в нашій культурній тусівці, в антології перемагає добросусідство. Коли ворог на порозі, ми об’єднані й стережемо наш дім. І зброєю, і словом. No pasaran», — коментує контент-директорка LitCom Ірина Плехова.

Аудіоантологія «доДому» доступна безплатно, щоб її прослухати, потрібно завантажити додаток LitCom за посиланнями: для iOS та для Android.


LitCom — соцмережа, що присвячена читанню. Заснована у 2022 році, платформа надає аудиторії можливість створювати літературні подкасти і обмінюватися текстовими повідомленнями. Також в соцмережі можна знайти добірки класичної та нехудожньої літератури, поради для батьків, колекції подкастів за темами шкільних творів з української літератури тощо.


Читайте також: «Це місце поєднує літери, сенси й людей», — видавчиня Катерина Носко про «Мистецьку бібліотеку» у Львові

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024