Головна
>
Кіно
>

Українську стрічку «Літургія протитанкових перешкод» покажуть на «Санденсі»

Українську стрічку «Літургія протитанкових перешкод» покажуть на «Санденсі»

Фільм українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука «Літургія протитанкових перешкод» буде представлений у конкурсній програмі національного американського кінофестивалю незалежного кіно «Санденс». 

Про це режисер написав на своїй сторінці у Facebook. 

«Розповідь про війну яка триває лунає по всіх континентах та різних країнах. Санденс один з найбільших світових рупорів, де соціальне та художнє лунає в повний голос. Санденс — це екран висловлювань, що дає можливість показати одну з тих багатьох змін, які трапились з нами. Завдяки The New Yorker нашу історію чують мільйони людей по всьому світу. Спершу було слово, наш фільм починається словами неопублікованої книжки Олександра Михеда» — написав Дмитро. 

«Літургія протитанкових перешкод»  — це короткометражний документальний фільм, який показує українську реальність розілену на два періоди — до і після війни. У національному опорі кожен громадянин і кожна громадянка намагається допомогти. Українці/-ки змінюють професії й адаптуються до потреб воєнного часу. Скульптор(к)и виробляють протитанкові перешкоди у своїх майстернях» — йдеться в описі стрічки. 

Читайте також: Гангстери буковинського прикордоння. Огляд на «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука та «Коли закінчували продакшн, якраз велися бої на Шулявці», — режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук про участь у Каннах та «Памфір»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024