Головна
>
Анонси
>

Heinali дасть благодійний концерт у бомбосховищі

Heinali дасть благодійний концерт у бомбосховищі

Український композитор і саунд-артист Heinali відіграє благодійний концерт у львівському бомбосховищі. Мета ініціативи — зібрати кошти на підтримку української армії та на гуманітарну допомогу переміщеним особам.

Heinali зіграє на модульному синтезаторі, який вдалося врятувати під час повномасштабної війни.

«Виступ — це імпровізація, інспірована поліфонічними органумами XII століття школи Нотр-Дам», — поянюють в пресрелізі.

До речі, ця музика мала б стати основою альбому Organa, над яким музикант працював останні два роки, але не зміг завершити роботу над ним через війну.

Приєднатись до прямої трансляції можна 2 квітня о 19:00 за посиланням.

Live from Ukraine — це серія концертів у прямому ефірі, на яких українські музиканти виконують твори українських та зарубіжних композиторів. Таким чином митці намагаються заохотити міжнародну спільноту до підтримки української армії та гуманітарних ініціатив.

Heinali (справжнє ім‘я — Олег Шпудейко) — один з найцікавіших представників української електронної сцени. Він поєднує мелодії Середньовіччя із сучасним електронним стилем. А також пише музику для ігор, фільмів, виступів, створює звукові арт-інсталяції та виступає наживо. 

Його останній альбом — MadrigalsThe Guardian назвали сучасним альбомом місяця в 2020 році. Він також увійшов до рейтингу 20 найкращих українських альбомів 2020 року та 18 найкращих українських альбомів 2018 року за версією LiRoom.

Серед його творів — музика до відеогри Bound, реактивного балету The Wall, а також звукові інсталяції (разом з Олексієм Шмураком) у колекціях Національного художнього музею України та Музею сучасного мистецтва Одеси. Він також опинився у шорт-листі Шевченківської Національної премії 2022, Aprize Music Award 2021.

Читайте також: Українські електронні музиканти випустили альбом воєнного часу. Доходи — на допомогу

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023