Головна
>
Музика
>

«Як у тебе справи я забула спитати»: слухаємо релізи останнього тижня березня

«Як у тебе справи я забула спитати»: слухаємо релізи останнього тижня березня

Parfeniuk спойлерить ім’я доньки в новому треку, Кажанна присвячує пісню українцям, що продалися Росії, а Gorim! разом із Yuzvik співають про котиків на сонці. Релізи останнього тижня березня слухають та коментують менеджерка з партнерств Настя Денеж та новинарка Марічка Максимець.

Badwor7h — По колу (EP)

Раніше Badwor7h анонсував, що розширює свою жанрову направленість, тому в новому мініальбомі експериментує відразу з трьома жанрами: хайперпоп, інді-поп і брейк-біт. У релізі також взяли участь Renie Cares, Andrii Barmalii та lumosback, а гітарні партії прописав Олександр Ковальчук.

Марічка Максимець: «Чекала колаби з Renie Cares ще після його сольника на початку березня, разом чекнула весь мініальбом і він хороший! У мене останнім часом всі альбоми зливаються в одну довгу пісню, кожен трек схожий на попередній, але не цього разу, пообіцяв спробувати себе в різних жанрах – це і ми отримали. Двома словами: рекомендую, спробуйте».

Настя Денеж: «Здається мені, що цей мініальбом дійсно можна назвати вдалим з погляду різноманітності й експериментальності. А спільний трек із Renie Cares я собі додала».

Тиха Порада — Підсвідомість (EP)

Полтавський емо постхардкор дует записав продовження попереднього ЕР Повний спектр почуттів.

Марічка Максимець: «Я подивилася на назву гурту, на назву альбому, на обкладинку і чекала чогось повільного, меланхолійного. Там не повільно…. і не меланхолійно…»

D016 — Добре (EP)

Новостворений дует D016 у складі Ігоря Сонного (Want to Sleep) та Софії Артюхіної з Huggen Luft дебютує з мініальбомом Добре — збіркою наївних дитячих оповідань з такими ж питаннями до всесвіту, який оточує будь-кого у підлітковому віці.

Max Barskih — В твоїх очах

10 тисяч відео в TikTok та Instagram було знято прихильниками Макса межах оголошеного челленджу в рекордні 2 тижні. Барських виконує свою частину угоди, презентуючи одночасно і пісню, і новий кліп. Режисером кліпу став Алан Бадоєв.

Настя Денеж: «Вибачте, але я не змогла нормально послухати пісню. Мене дуже смішило, як артист протягом всього кліпу, особливо на початку, погладжував шезлонг. Ще раз перепрошую».

Володимир Дантес — Я залишусь молодим

Ідея пісні народилася від раптового усвідомлення Володимиром своєї нескінченної молодості, власної енергії та життя. Нова пісня саме про це – не про високі матерії, а про щоденну рутину. Режисеркою кліпу стала Таню Муіньо.

Настя Денеж: «Я вже готуюся бути закиданою камінням за цей коментар, але… Мені дуже подобається як Дантес звучить і виглядає у цій роботі. Нове амплуа дуже личить йому. В кліпі образ артиста нагадує мені молодого Курта Кобейна (старим він, на жаль, не встиг побути), а звучанням і загальними вайбами — ранніх Green Day та Gorillaz».

Kalush, Golubenko — Дощ

За задумом виконавців, трек має передавати гаму почуттів головного героя, який вкладає усі зусилля у стосунки зі своєю коханою людиною, а вона не помічає цього. 

Ihryk — Оминай

Виконавець описує трек як подорож у світ внутрішніх думок та почуттів, що відображаються крізь призму його особистого досвіду і багатий світогляд. У треку він робить відсилки на Дарвіна, Канта, ніцшеанські мотиви й згадки про село в якому виріс. 

Karooka — Лак 

Сингл Лак —  черговий меседж, про важливість самоповаги, відстоювання своїх кордонів та необхідність рухатися вперед, залишаючи за спиною токсичні стосунки та переживання.

Roiko — Плинуть

Учасниця шоу «Голос Країни» розповідає, що ця пісня — роздум про те, як швидко минає час і як він впливає на наше життя. 

Марічка Максимець: «Не хочу повторюватися, але на одному голосі далеко не заїдеш, при першому прослуховувані воно, можливо, і цікаво звучить, але елемент цікавості зникне через декілька релізів. Сподіваюся, виконавиці є що показати, окрім імітації дитячого голосу».

Mari Cheba — Тягне

Трек виконавиця випустила ще у січні цього року, тепер відбувся реліз кліпу. У музичному відео розповідається про жінку, яка кохає попри всі складнощі та знаходиться в заплутаних відносинах з чоловіком, проживає почуття, які «тягнуть і не відпускають». Роль персонажки кліпу зіграла українська акторка Антоніна ХижнякСпіймати Кайдаша», «Перші дні», «Слід»).

Postfactum — Реаліті шоу

Виконавці розповідають, що Реаліті шоу — це імпульсивно написана пісня. Вона народилась як реакція на чергові новини про «занепокоєння» та «стурбованість», приправлені трохи крихтою антикорупційних розслідувань та телемарафонної реальності. 

Levyy MC — Версаче

Актор серіалу «Київ вдень та вночі» розповідає, що трек — про біль, про меркантильність, яка полонила весь світ, про звичайного хлопчину, який робив усе що міг, задля посмішки коханої людини, та врешті решт його фінансові можливості не збіглися з масштабами кохання його обраниці. 

Parfeniuk — Дякую

Фрагмент пісні раніше був опублікований у тіктоці, в оригіналі трек звучав дещо в іншому форматі, але куплет про батьківство, на думку виконавця, став дуже вдалим доповненням. Також в пісні Parfeniuk розкриває ім’я своєї майбутньої доньки.

Марічка Максимець: «Ідея мила, але навіть, якщо ви не слухали цю пісню ви чули цю пісню, це сестра-близнючка “Відриваючись”. І “Забий”. І будь-якої іншої пісні Parfeniuk. Це не обов’язково погано, але пам’ятаєте я говорила, що релізи звучать, як одна довга пісня? Ось це воно».

Джон Дір, Козачок, thekomakoma — Великдень

Цим треком виконавці прагнули привести слухача у подорож крізь українські великодні традиції та звичаї, де кожен рядок — це краплина спогадів про наше минуле та молитва за майбутнє.

Vitaliia, Гурт Дно — Це тільки демо

Виконавиця розповідає, що пісня про те, як це — проживати найкращі роки свого життя у країні, в якій війна. Ідея треку з’явилася, коли артистка почула розмову своєї подруги з чоловіком-військовим, під час якої та сказала, що чекатиме на нього хоч все життя.

Кажанна — Сліди

Пісню виконавиця присвячує українцям, що продалися Росії. Всім людям, які обрали криваві гроші та відмовилися від своєї етнічної приналежності.

Burned Time Machine — Dreamcore.mp3

Новий сингл з майбутнього альбому гурту Лімінальний розповідає про вихід з аб’юзивних та взаємозалежних стосунків.

хейтспіч, MoonDeity — Bullet

Марічка Максимець: «Якщо англійським текстом хотіли донести меседж вестернам було б добре, якби було чути текст. А ще знаєте оці звуки, щоб вода з динаміка вийшла? Ось це воно. Мені подобається, але в навушниках слухати не буду, люблю, коли не дзвенить у вухах після прослуховування музики».

Gorim!, Yuzvik — Котики на сонці

Учасник 2-х сезонів шоу «Голос країни» Gorim! записав колабу з київським саундпродюсером Yuzvik. Надхненням на трек став образ кота у весняних сонячних променях. Виконавці описують пісню, як музичний образ весняного настрою, який дарує надію та позитивні емоції.

Swoiia — C’est la vie

У новому релізі співачка розповідає про силу жінок у важливих сенсах.

Марічка Максимець: «Правильно, бо сила жинок це ураґан, просто ураґан»

That Was Ma, Lerny — Moments

Як розповідають виконавці, це історія про прагнення людини стати вільною через творчість. Це про того, хто переживає злети та падіння, але пристрасть та відчуття творчих моментів, спонукають героя йти за своїми мріями та наповнити своє життя сенсом. 

Lykno — Kyivcityblue

Трек розповідає історію виконавця, який завжди прагнув переїхати до Києва, а коли це сталося, то навколо він побачив, як змінюються і віддаляються його друзі та близькі знайомі, перебуваючи у столиці. Тому трек про справжні відчуття мегаполіса без інстаграмних фільтрів, порожніх балачок, та скляних мостів. 

The Artistic Rats — Літо назавжди 

Хіп-хоп/метал квартет з Тернополя The Artistic Rats згадують про безтурботне дитинство, де на радіо грає Аква Віта із запахом прокурених під’їздів, які з того часу зовсім не змінились. Трек продовжує серію релізів, які завершаться виходом першого повноформатного альбому Тиша.

Mirablvck — Розбуди 

Виконавець у своєму дебютному релізі розповідає про компіляцію емоцій зі снів, після яких хочеться імплементувати цей самий сон у реальне життя, коли ти не хочеш прокидатись або хочеш забрати сон з собою.

stereo.ashes — нічні жахи (remastered)

Метал гурт з Дніпра записав трек про страх кожної людини зустрітися зі своїми внутрішніми демонами, постійному самообманові та переховуванні від самих себе. 

Geyera — Wolfram

Назва треку відсилається на хімічний елемент з найвищою температурою плавлення серед усіх відомих речовин, що робить його одним з найміцніших природних матеріалів. Втім, цей матеріал також відомий своєю крихкістю. Саме такий дуалізм лягає в основу музичної композиції Wolfram.

SMLSKP, НастяЗникає — Початок

Колаба виконавців розповідає про болісні прощання, що є стартом, чогось нового, незвіданого. 


Проєкт «Strategic Media Support Program» реалізує Львівський медіафорум за фінансової підтримки People in Need (PIN) та Pioneer Foundation.

Читайте також: Хто такий нестор? Розповідаємо про лайнап фестивалю Пожежа

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024