Головна
>
Музика
>

maxandruh випустив автентичну пісню «Вівці, мої вівці» в авторській обробці

maxandruh випустив автентичну пісню «Вівці, мої вівці» в авторській обробці

Електронний виконавець та засновник гурту Dz’ob Максим Андрух (maxandruh) випустив авторську електронну версію української народної пісні Вівці, мої вівці. В основу треку увійшла інтерпретація Михайла Гринишина, виконана 1958 року. 

maxandruh взяв саме цю версію за зразок, і згодом утворив свою, математично-меланхолійну. За словами самого виконавця, історія цієї пісні почалася для нього в дитинстві, коли її співав батько. 

«По суті — це обробка народної української пісні, де Гринишин змінив як мелодію, так і слова, залишивши тільки частково оригінальні ноти та текст. Хто її тільки не виконував з того часу, але найбільше враження на мене справило виконання BlA «Ватра» початка 80-х. Цю версію я і взяв за референс», — ділиться Максим Андрух

Музикант додає, що таким чином хотів ушанувати пам‘ять композитора, який свого часу загинув від рук росіян: 

«Моя версія цієї пісні — запис під час студійної лайв сесії — присвята всім, хто віддав життя за Україну та загинув від рук московитської сволоти». 

Музичний оглядач LіRoom Артем Рісухін назвав композицію доволі «сирою», оскільки вона виконана наживо:

«Але Максим тут вибудовує електронні, звукові пейзажі так, що аж мурахи бігають. Вийшло сміливе, актуальне та по-своєму чуттєве переосмислення пісні Гринишина». 

Також, за словами Артема Рісухіна, композицію влучно доповнює партія англійського ріжка, виконана учасником гурту Dz’ob Василем Старшиновим. Це дозволило maxandruh змінити звичний формат:

«Мені видається доволі логічним, що він вирішив виходити за формат Dz’ob, так як колись сам гурт розбив форматність академічної та електронної музики. Він й досі є унікальним для України», — додає Артем Рісухін.

Сингл передує повноформатному альбому maxandruh, який має вийти у червні.

maxandruh — клектронний проєкт дніпровського звукорежисера й мультиінструменталіста Максима Андруха. Він з Олкесієм Бадіним були засновниками дніпровського гурту Dz’ob. 

Більшість електронних експериментів гурту належать саме Максиму. Дебютний однойменний альбом гурту Dz’ob вийшов у 2016 році. У 2020 році гурт випустив кросжанровий музичний проєкт «Деконструкція», про який можна прочитати в інтерв’ю з лідером гурту за посиланням


Читайте також: У Дніпрі після двох років перерви відбудеться фестиваль «Конструкція»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024