Головна
>
Музика
>

Діти у харківському метро, нуар від Sheetel та камбек Stoned Jesus — добірка музичних релізів

Діти у харківському метро, нуар від Sheetel та камбек Stoned Jesus — добірка музичних релізів

Зібрали нові пісні за останні два тижні. Добірка вийшла різноплановою: тут і реп, і веснянки, і експеременти зі звуком, і рефлексії на тему війни. Слухайте і діліться враженнями.

Жадан і Собаки Метро

Лідер гурту Сергій Жадан розповів, що ідея пісні з’явилась після знайомства у харківському метро з двома хлопчиками, які допомагали дорослим, слідкували за порядком.

«Когось ми вивозили з міста, для когось співали в метро, комусь привозили їжу в бомбосховища. Вони були різні — мовчазні й налякані, веселі й впевнені в собі, хтось був на дитячому куражі, хтось був у постійному стресі. Але вони далі лишались нашими, харківськими дітьми», — розповідає Жадан.

Це вже вдруге упродовж цієї війни гурт співає про дітей. Раніше Жадан і Собаки разом з гуртом Вертеп презентували пісню Діти. А нащодавно випустили анімаційний кліп на неї.

Stoned Jesus Porcelain

Stoned Jesus — український рок-гурт, заснований Ігорем Сидоренком у 2009 році. Відтоді гурт гастролював Україною та світом, випустив кілька міні-альбомів та чотири лонгплеї. Останній реліз — альбом Pilgrims вийшов у 2018, LiRoom публікував на нього рецензію.

З того часу тріо нічого не випускало, тому Porcelain — перша пісня Stoned Jesus за чотири роки, крім цього це дебютний реліз на французькому лейблі Season of Mist.

Porcelain увійде до нового альбому гурту, однак дата виходу ще невідома.

thekomakoma Сердечко 2 

В 2021 році thekomakoma випустили трек Сердечко, який увійшов EP Альбом київський. Тепер ж гурт перзентував пісню Сердечко 2 і збирає гроші на один з підрозділів ЗСУ.

Sleepy Andy, Echteliebe, drimandr Сльоза

Музиканти творчого об’єднання «Світанок» випустили колаборацію, де експериментувади зі звуком.

EasyLover — Крісло

Ще один учасник «Світанку»— франківський виконавець EasyLover випустив треп на біті ross royal’a.

SheetelSun

Музиканти випустили нову пісню Sun та лірик-відео, в якому використали роботи фотографині Вєри Бланш з Бучі, Ірпеня, Бородянки після деокупації.

Гурт також закликає фінансово підтриувати колег з музичної індустрії, адже війна ще триває, а музиканти — борються за наші життя.

ДахаБраха Веснянка

Cтудія Animagrad презентувала музичне відео з сценою мультфільму «Mавка. Лісова пісня» під саундтрек-веснянку у виконанні етногурту ДахаБраха.

А учасники гурту й самі з’являться у мультфільмі в ролі сільських музикантів.

Otoy Depressive

Репер Otoy випустив новий трек про ментальність ворога.

«Депресивний — стан кожної небажаної душі чиї стопи торкнулись моєї землі. трек по ментальність ворога», зазначає виконавець.

Kola Чи разом?

Виконавиця напсиала пісню в хвилини тривоги. Офіційний реліз пісні на майданчиках відбудеться у вівторок, 7.06.

«Нашими полями продовжує їздити ворожа техніка, летять кулі та снаряди. Кожен українець потерпає від жахливих подій війни. Відбувається те, що мабуть, й не наснилось у найстрашнішому сні. На жаль, війна – це очікування. Невимовний біль відчуває кожна жінка, яка щодня чекає у голосній тиші звістку від коханого. Саме в такі хвилини тривоги Kola написала пісню», — йдеться в описі треку.

Mari Cheba — Нація серця

Це перший трек співачки з початку повномасштабної війни, який вона написала коли овговтала від усього, що відбувається з українцями

Пісню Mari присвятила всім українцям, які в ці важкі часи зараз переживають колективний досвід, але, разом з тим, не втрачають своєї сердечності і підтримують цим один одного.

Коіп зняв чоловік співачки Андрій Корень, а процес проходив у його фотостудії Koren Studio в період, коли чоловік готувався до служби в ЗСУ і підписував контракт як доброволець. 

«Ми навмисне знімали кліп у нашій студії, адже це наш дім. Це місце, куди чоловік вклав багато роботи і любові», — пояснює виконавиця.

Tvorchi Боремося

Окрім пісні дует випустив відео. Кліп музиканти зняли в театрі.

«В тому самому, де оживають твори Лесі Українки та Івана Нечуя-Левицького у Тернополі, куди приходять наповнитися українські родини у Києві, і який був жорстоко зруйнований у Маріуполі. Під час наших зйомок ми бачили своїми очима як він (театр) знову починає дихати. Тому що можна знищити стіни, та неможливо вбити наші цінності. Про це ми і співаємо у нашій пісні: “Боремося та усіх поборемо”», — розповідають Tvorchi.


Читайте також: Українська від ЮЮ, грузинсько-український біль, франківський постпанк, Warнякання та інше — новий плейлист війни

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024