Головна
>
Музика
>

Українська від ЮЮ, грузинсько-український біль, франківський постпанк, Warнякання та інше — новий плейлист війни

Українська від ЮЮ, грузинсько-український біль, франківський постпанк, Warнякання та інше — новий плейлист війни

Ми продовжуємо збирати рефлексії українських артистів на війну, яка відбувається у прямому ефірі. Цього тижня вийшло кілька релізів, деякі з них — записані ще до 24 лютого.

ЮЮ — Чорна Хмара

Юлія Юріна, яка нещодавно дала нам велике інтерв’ю, випустила свою першу авторську пісню українською мовою в межах проєкту ЮЮ разом із Іваном Тайгою і Jandy. Пісня повна люті та звернень до російського народу.

Музиканти кажуть, що Чорна хмара — це емоційний шлях, який кожен з нас подолав від початку трагедії.


Джозерс, SadSvit та Sad Novelist — Додому

Калуський гурт Джозерс та франківські музиканти SadSvit і Sad Novelist записали пісню про тугу за домом. Пісня була записана ще до повномасштабного вторгнення та розповідає три історії про дім, які яскравіше розкрилися саме зараз.

Паліндром — Радість моя

Паліндром намагається документувати свої стани та емоції та вести щоденник пісень війни та сподівається, що це стане джерелом для аналізу у майбутньому.

Нагадуємо, Паліндром став одним із перших героїв нашої рубрики «Кожен на своєму фронті».

Діти інженерів — Друзі

Ще одна пісня, написана до війни та присвячена друзям, без яких життя було би депресивним. 24 лютого гурт припинив свою діяльність до перемоги, але продовжує випускати треки, реліз яких планувався ще до війни.

Діти інженерів — чернігівський гурт, що зібрався у 2020-му році та грає інді-панк. Музиканти видали минулого року мініальбом Велкам ту Юкрейн, панк, пісні з якого активно набирають переглядів в українському тіктоці.

Антон Слєпаков / Андрiй Соколов — Скотч (хрест навхрест) і Білий мінометник

Проєкт Антона Слєпакова та Андрія Соколова Warнякання поповнився двома новими треками. У Скотч (хрест навхрест) Антон рефлексує з приводу заклеєних мерчевим скотчем Стаса Корольова вікон на київському вокзалі. Білий мінометник — про цінність життя пораненого на «нулі» мінометника.

Sophie Villy, The Maneken, Misha Pravilniy — WHAT CAN BE WORSE

Трек від грузинсько-української співачки, що переїхала до України у 2008 році, після російського вторгнення до Грузії. Нині співачка переживає війну вдруге. Пісня записана у співпраці з Євгеном Філатовим (The Maneken) та Мішою Правильним, який заспівав куплет українською. Частина відео знята у зруйнованому Харкові.

«Я не знаю, чи можна описати біль, який розриває моє серце на атоми з 24 лютого. Хоч це й не вперше зі мною. У 2008 році Грузія пережила найстрашніші дні. Все повторюється. Почерк один. Агресор той самий.» — каже співачка.


Читайте також: «Циферблат» випустили кліп на пісню «Земля»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024