Головна
>
Музика
>

«Ммм, вона демон, вона стерва за потреби»: що відомо про виконавицю Freaky Siren?

«Ммм, вона демон, вона стерва за потреби»: що відомо про виконавицю Freaky Siren?

24 серпня виконавиця Freaky Siren опублікувала чергове відео в тіктоці. Цього разу вона припустила, як звучав би хіт Paint The Town Red американської реперки Doja Cat української. Демон у виконані Freaky Siren завірусився і став тікток-хітом.

У цьому тексті розповідаємо, що відомо про Freaky Siren, чому вона вирішила зробити кавер та відповідаємо на питання «а що по авторських правах?».

Фото надано артисткою

Хто така Freaky Siren?

Freaky Siren — 20-річна Каріна з Дніпра. Якось у дитинстві вона почула, як із вікон хтось дуже гарно співав. А ще — батько Каріни дуже любить джаз і соул. Разом це прищепило їй любов до музики, якою вона займається з дитинства. В 17 років вона почала писати й випускати перші треки. Ті пісні випущені під іншим ім’ям та є у власності продюсерів, з якими артистка перестала працювати у 2021 році.

Крім цього, вона активно вела блог у тіктоці та інстаграмі та займалася модельною діяльністю.

Дебют

З проєктом Freaky Siren дебютувала в лютому 2023 році з треком Залежна, у якій співає про своє перше кохання. У травні вона випустила пісню про свободу дій та про те, що не слід боятися свого «Я» — Не соромно.

Одночасно із запуском проєкту вона прийшла на лейбл BlackBeats, який і займається дистриб’юцією її треків.

«Здається, це єдиний лейбл, про який я постійно чула від усіх знайомих, тож і прийшла до них. Співпраця проходить успішно, приємно, спокійно. Люблю, коли все заздалегідь сплановано», — розповідає виконавиця в коментарі для Лірум.

Утім, не боїться випускатися через різних дистрибуторів. Каже, що залежить від треку, команди, умов. Наприклад, фіт з українським репером Tricky Nicki випускали через нього.

«Наразі я випустила лише три треки, бо робота проводиться дуже скрупульозно. До того ж паралельно готуються роботи, які не зрозуміло, коли побачить світ, а робити і встигати це все якось треба все», — розповідає виконавиця.

Кавер на Doja Cat

На початку серпня 2023 року американська реперка Doja Cat випустила трек Paint the town red. Цей трек став першою реп-піснею цього року, яка очолила чарти. Станом на 15 вересня, на Ютубі — понад 44 мільйони переглядів, а в тіктоці понад мільйон відео, знятих на цей звук.

Наприкінці серпня Freaky Siren опублікувала відео з підписом «Якщо б Дожа Кет була українкою» і адаптувала Paint the town red українською мовою. Сніпет завірусився і під українськомовну версію наразі зняли понад 30 тисяч відео. Так, 12 вересня на стримінгах з’явилася повна версія пісні Демон.

«Спершу про реліз і мови не було. Я записала звук виключно для тіктока, бо й раніше робила такі штуки з хітами, вони добре підіймають активність. І до останнього хотіла залишити лише його. Але жодна пісня в мене так швидко не вірусилася саме через звук. Крім того, було багато прохань випустити повну версію, а пісня Дожи реально класна й після численних прохань слухачів я подумала “чому ні?”», — розповідає виконавиця.

Що по авторських правах?

Каріна каже, що сліз було багато, але врешті вона отримала ліцензію.

«Було багато спроб, листів до правовласників, обіцянок від сторонніх менеджерів/продюсерів, я теж сама зверталася до багатьох, тому було не просто. Трек уже був готовий і хотілося релізнути його якнайшвидше, але це було на межі з неможливим. Але питання вирішено і права на використання музики в мене є. На яких умовах дали ліцензію поділитися не можу, це конфіденційна інформація», — каже Freaky Siren.


Нагадаємо, що влітку 2022 року Enleo випустив українську версію пісні Another love Тома Оделла — Інша Любов. А британський співак оцінив адаптацію своєї пісні й дав дозвіл опублікувати сингл на платформах, більше читайте за посиланням.


Читайте також: «Ууу, гаддеміт, я так хотіла викупати твої теми»: що відомо про виконавицю Gezweirdo?

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024