Головна
>
Кіно
>

Кінофестиваль «Молодість» оголосив програму повнометражного міжнародного конкурсу

Кінофестиваль «Молодість» оголосив програму повнометражного міжнародного конкурсу

21-29 жовтня у Києві пройде міжнародний кінофестиваль «Молодість» — один із найстаріших кінофестивалів в Україні. Цьогоріч він пройде в 52-й раз. Головна подія на фестивалі — це міжнародний конкурс, який містить перші повнометражні ігрові стрічки, дебютні короткометражні та студентські фільми.

Лірум є інформаційним партнером події, тож розповідаємо про фільми з програми.

Цьогоріч у межах міжнародного конкурсу покажуть 12 стрічок із різних країн світу. Серед учасників — лавреати відомих та кінофестивалів: Берлінале, Локарно, Сан-Себастьян, Міжнародного кінофестивалю в Роттердамі, Кінофестивалю в Сараєво тощо. 

Фільми-учасники повнометражного міжнародного конкурсу

«Парадіз» (The Lost Boys), режисер Зено Ґратон, Бельгія, Франція, 2023.

«20 тисяч видів бджіл» (20,000 Species of Bees»), режисер Естібаліc Урресола Солахурен, Іспанія, 2023.

«Дальва» (Dalva), режисер Еманюель Ніко, Бельгія, Франція, 2023.

«Я маю електричні мрії» (I Have Electric Dreams), режисерка Валентіна Маурель, Коста Ріка, Бельгія, Франція, 2022.

«Діско-Бой» (Disco Boy), режисер Джакомо Абруццезе, Франція, Італія, Бельгія, Польща, 2023.

«Степне» (Stepne), режисерка Марина Врода, Україна, Німеччина, Польща, Словаччина, 2023.

«Відчуття, коли час щось робити минув» (The Feeling That the Time for Doing Something Has Passed), режисерка Джоанна Арнов, США, 2023.

«Скарб» (Hoard), режисерка Луна Кармун, Велика Британія, 2023.

«Лишайся онлайн» (Stay online), режисерка Єва Стрельнікова, Україна, 2023.

«Місто вітру» (City of Wind), режисер Лхагвадулам Пурєв-Очір, Франція, Монголія, Португалія, Нідерланди, Німеччина, Катар, 2023.

Ще два фільми, а також програми Студентських і Дебютних короткометражних фільмів міжнародної конкурсної програми буде оголошено пізніше.

Організатори додають, що після скороченої 51 едиції фестиваль повернувся до повного формату з іншими конкурсними й позаконкурсними програмами. Відтак, цьогоріч також відбудеться конкурс дитячого й підліткового кіно Teen Screen та конкурс дебютних повнометражних документальних фільмів, а також національний конкурс українських коротких метрів.

Одна з найстаріших програм фестивалю «Скандинавська панорама» буде присвячена стрічкам північноєвропейських країн. А в межах програми Forma будуть показані експериментальні фільми.

Традиційна програма «Фестиваль фестивалів» збере лавреатів провідних світових кіноподій. Сучасне українське кіно буде представлене в міжнародному й національному (короткі метри) конкурсах, а також у позаконкурсній програмі «Українські прем’єри».

Загалом на фестивалі «Молодість» буде показано понад 150 повнометражних та короткометражних фільмів.

Володар Ґран-прі за найкращий фільм Міжнародної конкурсної програми отримає грошовий приз у 5000 доларів, а також «Скіфського оленя». Приз за найкращий фільм у кожній категорії Міжнародної конкурсної програми становитиме 2000 доларів.

Цьогоріч організатори фестивалю змінили візуальний стиль події. Як зазначають в агенції Hexagon agency, яка є коеативним партнером фестивалю, минулорічний візуальний стиль маніфестував силу творчості, що не залежить від обставин та перемагає їх:

«Другий рік повномасштабного вторгнення вивів нас на новий етап. Етап, коли відтінки змішуються, зростає втома та україноскептицизм, підживлені технологіями. Всім хто адвокатує справедливість та підтримку України, відводиться важлива роль: ми маємо проливати світло правди. Ця боротьба за світло, проти технологічності створення неправди відображена в візуальному стилі п’ятдесят другої “Молодості”», — кажуть фахівці компанії.

Новий візуальний стиль. Фото надане організаторами

Над візуальним стилем компанія Hexagon працювала спільно з незалежним художником Вовою Аляновим.

Нагадаємо, що минулоріч Гран-прі фестивалю «Молодість» отримав фільм «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Інших переможців можнв переглянути за посиланням.


Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» — найбільший сучасний кінофестиваль в Україні. Перша київська «Молодість» пройшла ще в 1970 році. До 2016 рокуфестиваль проводився в останню декаду жовтня щороку. Це єдиний міжнародний кінофестиваль в Україні з акредитацією міжнародної Асоціації Кінопродюсерів — FIAPF. 


Читайте також: Премія «Золота Дзиґа 2023» оголосила лавреатів. Найбільше нагород у фільму «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024