Головна
>
Кіно
>

Стало відомо, хто переміг в національному конкурсі кінофестивалю «Молодість»

Стало відомо, хто переміг в національному конкурсі кінофестивалю «Молодість»

Цього року національний конкурс київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» відбувся в межах 30-го Filmfest Hamburg (Гамбург, Німеччина) з 30 вересня по 5 жовтня.

Переможцями національного конкурсу українських фільмів — стали стрічки «Стоп-Земля» Катерини Горностай і Leopolis Night Нікона Романченко.

Вперше конкурс включав не тільки короткометражні роботи, а й повні метри. До того ж всі з них були режисерськими дебютами.

Загалом у конкурсі взяли участь 12 коротких метрів та 7 повнометражних фільмів.

Журі в складі української режисерки та сценаристки Єви Нейман, іранського продюсера Фарзада Пака та німецької акторки Фрітці Габерляндт обрало переможців у обох категоріях.

Найкращим повнометражним фільмом став «Стоп-Земля» Катерини Горностай. Це історія про 16-річну Машу, яка вчиться в звичайній київській школі в 11-А класі, з домішками напруженої шкільної буденності та закоханості в однокласника.

А найкращим короткометражним – Leopolis Night Нікона Романченка.

Це стрічка про трьох дівчат, які грають у місцевому театрі. Якось вони знайомляться з хлопцем і разом гуляють нічним містом. Одна з дівчат, здається, закохалася в нього. Вранці він поїде з міста, і вони більше не побачаться.

Переможці отримали статуетки Скіфський олень і грошові призи: 60 000 грн за найкращий короткометражний фільм та 100 000 грн за найкращий повнометражний фільм.

Також особливі відзнаки від журі отримали:

  •  «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука

Це історія про хорошого сім’янина, який змушений звернути з чесного шляху заради своєї сім’ї. Події відбуваються на Заході України напередодні традиційного карнавалу Маланки. Наше інтерв’ю з режисером читайте за посиланням.

  • «Діма, Дмітрій, Дмитро. Слава Героям» Клеменса Пула

У фільмі архівні кадри та напівісторичний наратив сплітають складне дослідження ідентичності, культури та сили архівів у сучасній Україні.


Читайте також: Маріанна Кіяновська — лавреатка Міжнародної літературної премії ім. Збіґнєва Герберта

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024