Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею: Юрій Буличев про альбом «Unrelated»

Пісня за піснею: Юрій Буличев про альбом «Unrelated»

15 березня відбувся реліз повноформатного альбому Yuriy Bulichev (Monotonne) Unrelated. Лонгплей складається з 10 треків, які відображають настрій останніх 5 місяців осінньо-зимового періоду: від апатичного відчуття нелінійності часу до зворушливої ностальгії спогадів про дитинство.

Ми попросили Юрія детальніше розповісти про кожну з пісень нового релізу в нашій рубриці «Пісня за піснею».

Юрій Буличев — електронний артист з Дніпра, відомий за проєктом Monotonne. Дебютний альбом Near And Fear вийшов у березні 2017 року, а у 2021 році проєкт випустив альбом FOMO, який музичний оглядач Артем Рісухін назвав блискучою роботою. 

Unrelated 

Під час нервових навантажень, відчувалась нагальна потреба у релаксовому музичному треку. Одним з допоміжних засобів стала медитативна гра на фортепіано з простим перебиранням декількох нот, яка, зрештою, стала основою треку. Згодом я вирішив перенести її на аналоговий синтезатор, підібравши тембр, що схожий на звук японського інструменту кото, і додав акомпанемент з модульного синтезатора. Шуми з польових записів були фінальним елементом. 

Insulation (feat. Mavka)

Загальний тембральний нордизм. Стакато на синті, що нагадує трубчасті дзвіночки у поєднанні з бас-лайном легендарного Moog, стали основою, яку я запропонував Ірі з проєкту Mavka для спільної композиції. Її внесок був дійсно неймовірним, він збагатив трек більшою драматичністю, додав виразності. 

Colors and Shapes 

Мені подобається певна наївність та сентиментальність цього треку. Під час його створення, я уявляв процеси регенерації: відновлення зруйнованих форм, повернення більшої кількості півтонів у сприйнятті навколишнього. Окремої уваги вартий аналоговий візуальний арт Тараса Якобчука, який також є автором обкладинки альбому. 

Spring In Ruins

Образ весняного розквіту у зруйнованому місті став ключовим у моєму музичному творі. Дисонанс, що випливає з цієї метафори, акцентується музичним поєднанням нарочито монотонної ритм-секції із переливчастою, світлою мелодією. 

Recursions

Музичне дослідження циклічності процесів, де звукові візерунки переплітаються з попередніми ітераціями, накладаються один на одного та створюють нові текстури сполучення під супровід ритмічного спотикача. 

Loop Back

Loop Back — це процес маршрутизації електричних сигналів. Коли пристрої надсилають дані собі ж для перевірки правильності функціонування. Цей принцип варто б застосувати й до нас, часто механізованих затригеренних істот. У композиції реалізовано схожий підхід: послідовність музичних фраз повертаються до початкових точок з невеликими змінами, створюючи паралелі з процесами «внутрішньої петлі». 

Another Day

Трек про той самий «Ще один грьобаний день» з черговою боротьбою за втримання ментальної стабільності. На жаль, добре знайомий сетинг, який я вирішив передати в музичній формі.     

Discrete

Саундтрекова пустельна туманна прерія. На відміну від майже всього альбому, де основою став модуляр, трек Discrete опирається на струнну та духову групу інструментів. З записом скрипки мені допомогла Настя Пасько, що зараз успішно вчиться композиторського мистецтва в Дубліні.    

Blurred

Вкрай релаксова апатичність. Одна з найбільш вдалих композицій альбому.  Естетика без виправдань «чому саме».

Distraction

Останній за порядковим номером в альбомі та за хронологією створення. Його завершення збіглося з першими днями весни, що вплинуло на звучання. Дивне поєднання мажорної величі з поплавленістю. Також варто зазначити процес запису фортепіано, яке оброблялось через складний ланцюг ефектів модулярної системи, що придало рухливість та специфічний просторовий об’єм. 


Проєкт «Strategic Media Support Program» реалізує Львівський медіафорум за фінансової підтримки People in Need (PIN) та Pioneer Foundation.

Читайте також: «Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024