Головна
>
Кіно
>

На Миколайчук Open відбудеться прем’єра українського фільму-міфу «Морена»

На Миколайчук Open відбудеться прем’єра українського фільму-міфу «Морена»

У червні 2024 року на фестивалі Миколайчук Open відбудеться прем’єра фільму жахів з елементами еротики «Морена» режисера Сергія Альошечкіна. Стрічку покажуть у позаконкурсній програмі. Виробництво фільму завершили у 2018 році, а вперше її продемонструють глядачам у Чернівцях у червні 2024 року. У широкий прокат стрічка вийде восени 2024 року.

Лірум є інформаційним партнером події.

Фото: Кирил Авраменко

«Минулоріч ми показали на Миколайчук OPEN чорну треш-комедію “Вересень”. Це був фільм про який ходили легенди й далеко не всі вірили, що він справді існує. “Морена” — не менш легендарна стрічка. Тут поєдналися фільм жахів з буйним еротизмом, містичність сюжету та таємнича історія раптової багаторічної паузи між завершенням зйомок і виходом у прокат. Нам пощастило мати нагоду першими показати цей фільм, який претендує на те, щоб зайняти особливе місце в історії українських жахастиків», — розповів програмний директор фестивалю Алекс Малишенко. 

У сюжеті фільму «Морена» закохана пара Ганна та Юрко приїжджає на літо до батьків дівчини в невеличке село. Тут молода відьма Іванка, відома як Морена, зачаровує Юрка в ніч на Івана Купала та наражає його на небезпеку. Вона змушує Ганну, щоб врятувати життя коханого, зв’язати себе з нею містичними узами. Це стає початком низки таємничих вбивств та перетворень, яким доведеться протистояти молодим закоханим.

Головну роль у стрічці виконала Таїсія-Оксана Щурук («Перші ластівки»), серед акторського складу також є Ірина Громадська, Василь Баша («Поводир»), Ілля Валянський, Віталій Ажнов («І будуть люди») та Олександр Мельник («Кіборги»). Режисер, сценарист та оператор-постановник фільму — Сергій Альошечкін. 

У межах проєкту «Кожен на своєму фронті» Лірум поспілкувався з Таїсією-Оксаною Щурук про війну, як вона перейшла на українську мову та як боролася за диплом. Прочитати інтерв’ю можна за посиланням.

Дебютною роботою режисера Сергія Альошечкіна була художня короткометражка «Говерла» (2004), після чого він працював над виробництвом серіалів «П’ять хвилин до метро» (2006), «Ще один шанс» (2008), «Зовсім інше життя» (2010) та інших.

Фестиваль Миколайчук Open раніше оголосив список міжнародних та українських фільмів для їхньої третьої програми. Нову секцію фантастичного кіно під назвою «Під сузір’ям близнюків» відкриє фільм-продукція від Стівена Содерберга під назвою «Божественність» (Divinity). До дня народження Івана Миколайчука будуть покази відновлених версій фільмів «Іду до тебе» та «Тіней забутих предків» з музою фестивалю — Ларисою Кадочниковою. Крім того, на Миколайчук Open відбудеться українська фестивальна прем’єра документального фільму від оскарівського лауреата Стіва Макквіна під назвою «Окуповане місто».

Цьогоріч фестиваль Миколайчук Open пройде з 15 до 23 червня у Чернівцях.


Читайте також: «Ми хочемо надалі рухатися, як глядацький фестиваль». Співорганізатор «Миколайчук OPEN» Алекс Малишенко про міжнародне визнання, глядацьке кіно та головний факап фестивалю

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024