Головна
>
Музика
>

«Від брехні дарма тікати»: слухаємо релізи цього тижня

«Від брехні дарма тікати»: слухаємо релізи цього тижня

Чий альбом радить слухати всім Юра Каплан? Який трек має лунати на всіх радіостанціях на думку головного редактора LiRoom Олексія Бондаренко та що ми не змогли прокоментувати — зібрали релізи цього тижня. Цього разу коментують Олексій Бондаренко та smm-менеджерка LiRoom Настя Головань, підсумовує — випускова редакторка Яна Ільків.

Проклятий *** — LP Проклятий **й

Новий панк-проєкт за участі МС Сварки та його друзів зацінив навіть легендарний Юра Каплан — «Слухати всім!»  

Настя Головань послухала перші дві пісні альбому і радить вам: «У ліричного героя альбому доволі своєрідні проблеми: “жодна дівка не дасть такому лоху, тому що всі вони знають — в мене проклятий хуй”. Якщо після цього ви не захотіли послухати цю роботу, то нам нема про що говорити в принципі».

Cape Cod — EP Матч Поінт

Дует Cape Cod презентував мініальбом Матч Поінт,  а також гурт випустив кліп на фокус-трек альбому. Це горор-історія про закохану пару між якою постає монстр. У головних ролях — ілюстраторка та режисерка анімацій Марія Озірна (Духовне Личко) та блогер й головний редактор Gogol media Вадим Кириленко.

Спеціально для рубрики «Пісня за піснею» саунд-продюсер гурту  Максима Сікаленко розповів про альбом та кожен трек на ньому.

Марія Квітка Дай серцю волю

Переможниця шоу «Голос країни-12» Марія Квітка випустила дебютний альбом Дай серцю волю. Вісім композицій альбому створені на основі старовинних народних пісень. Більше про реліз читайте за посиланням.

Джозерс — EP Смерть

Джозерс наближаються до фіналу сезону перевидань й випускають мініальбом Смерть. Там всього два треки, які об’єднані тематично. Це сентиментальні сповіді на теми смерті, брехні та необхідності бути поруч. 

Автор арту — одеський художник Мітя Фєнєчкін.

h@Їbon punch EP молоко на губах (не) обсохло

Рефлексія про суперечливі часи юності від зумерів для зумерів. Тексти наповнені неймдропінгом телешоу і персонажів, які лишилися десь у безтурботних 2010-их та наївною лірикою з претензією на філософію. 

Otoy — Змія

Це другий трек з альбому Недовготривалі відносини, що вийде 25 травня.

Змія це, за словами репера, непопулярна рефлексія на почуття ревнощів та відповідальності. 

renie cares сина 

До дня Матері гурт renie cares випустив сингл сина та відеороботу до нього. Пісня висвітлює стійкість і героїзм жінки у період трагедії. Трек випустили, аби наголосити на тому, скільки жінок ніколи так і не матимуть дітей зі своїми коханими чоловіками.

Pur:Pur — Кохай 

Мила й світла пісня в традиціях раннього Pur:Pur. 

SI Process, Rusiiick — Книга життя

Музиканти створили трек за тиждень після першої зустрічі. Кажуть, що саме так працює сучасна українська енергія, яка прагне об’єднуватися.

Обкладинкою релізу стала одна з картин SI Process, яку він почав малювати рік тому: «В ній і темна ніч, і кривава ракета, і прапор, і сльози, а головне незламні з вами ми. Така зараз наша “Книга життя”».

«Дуже радує, що Стас Іващенко продовжує активно існувати на українській сцені навіть попри те, що у Вагоновожатих пауза. Агресивний реп під мінімалістичне аранжування — це те, що круто звучатиме на фестивалях», — коментує Олексій Бондаренко.

Tery — Вуста

Це сингл з майбутньої делюкс-версїї альбому Теплий сніг. У треці виконавець роздумує про різні етапи нездорових стосунків. 

Олексій Бондаренко: «Форматний R&B-поп. Усі основні елементи присутні: солодкий вокал, стрелькотячі хай-хети, текст про любов. Як на мене, найцікавіша частина треку — посередині, коли вступає пряма бочка, у цьому вже відчувається фірмовий стиль Black Beats. В іншому особисто мені, на жаль, зачепитися нема за що, але я й не цільова».

Kola, Океан Ельзи — Коли ми двоє

Олексій Бондаренко вважає, що Коли ми двоє — якісний трек, який завтра має лунати на абсолютно всіх радіостанціях, незалежно від їхнього формату. 

«Утім, тут нема нічого нового ані для Kola, яка ніби кожен раз співає одну й ту ж пісню, ні для Океану Ельзи. Але як альтернатива байрактарщині — чому б і ні?» — додає він.

Artistka Chuprynenko — Пісня

Пісня — не зовсім пісня.

«Пані Чуприненко створює неймовірно проникливу музику, і таку ж атмосферу на лайвах. Пісня “пісня” по факту нею не є, але свою функцію переосмислити воєнну реальність все ще виконує», — коментує Настя Головань.

fimamaru — кожен блядський день однаковий

fimamaru сольний проєкт саундпродюсера і гітариста гурту хейтспіч Фіми. І в ньому Фіма проявляється абсолютно по-іншому.

«Розчарований у житті ліричний герой, якого “найобує бог”, після чергового розриву його рятує “пляшка п’яної вишні”, і ось він ніби “стомився бути депресивним лайном”, але нічого не змінюється — “кожен блядський день сумний, кожен день однаковий”», каже Настя Головань.

Порада від Насті: Переконайтеся, що під час прослуховування поряд з вами не лежать гострі предмети.

Нікіта Кісельов — Чорні Брови

А цей трек ми просто залишимо без коментарів. 

«От ніби і багато всього повиходило, але цікавого мало, ніякого — багато. Якась прісна п’ятниця получаєцця. В принципі на цьому можна було б і закінчити», — коментує Яна Ільків і це все що вона може сказати.


Читайте також: Король Рейву в Україні. Хто такий thekomakoma?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024