Головна
>
Музика
>

Гурт renie cares випустив пісню про стійкість жінки у трагедії та відео на неї

Гурт renie cares випустив пісню про стійкість жінки у трагедії та відео на неї

Гурт renie cares випустив сингл сина та відеороботу до нього. Пісня висвітлює стійкість і героїзм жінки у період трагедії. Пісню випустили спеціально у День Матері, аби закцентувати увагу на тому, скільки жінок ніколи так і не матимуть дітей зі своїми коханими чоловіками.

Пісня була написана у березні 2022 року. У ній виконавці хотіли зобразити болісну трансформацію молодої жінки під час війни.

Виконавиця Ірина Панчук ділиться, що цим синглом хотіла висвітлити проблему українських вдівиць, які зазнають упереджень з боку суспільства через відсутність «штампу в паспорті»:

«Під час війни повсюди нас оточують історії людей, життя яких було зруйноване втратою близької людини. Серед них є група жінок, які носять унікальний ярлик “unmarried widow” або “незаміжня вдова”. Це ті жінки, які втрачають своїх хлопців, партнерів у бою, захищаючи власну країну. На жаль, ці жінки часто стикаються з нерозумінням і відсутністю емпатії, мовляв, їхні переживання чимось менші, ніж якби вони були офіційними дружинами».

Автор музики та саунд-продюсер renie cares Олександр Мусевич додає, що аранжування пісні відбувалось упродовж року, оскільки сина гурт почав робити одночасно з треком моя весна

«Із самого початку, коли я почув текст, то зрозумів, шо це дуже кінематографічний трек, і треба його розділити на різні художні сцени».

У першій сцені автори знайомлять глядача з темою та атмосферою треку. У ній використали фортепіанну драму з оркестровими й сінтовими партіями. Друга й третя сцени супроводжується партіями фортепіано, барабанів та акустичної гітари. За словами Олександра Мусевича, спершу це дозволяє «вдихнути трохи повітря, аби мати змогу дослухати пісню до кінця», а згодом відтворити «перенесення душі головного героя в інший світ».

Дві останні сцени — кульмінаційна й завершальна — супроводжуються зміною аранжування та звучання.

Послухати й подивитися інші роботи renie cares можна за посиланням.


renie cares — український інді проєкт, створений у 2021-му році. Тоді вийшов перший реліз гурту якби. Цьогоріч гурт випустив сингл навчи мене, що увійшов до майбутнього альбому, який називатиметься легка нестерпність буття.


Читайте також: Jamala випустила альбом кримськотатарських пісень Qırım

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024