Головна
>
Музика
>

«Завтра може не настати»: слухаємо релізи цього тижня

«Завтра може не настати»: слухаємо релізи цього тижня

Фіт з Машею Єфросиніною, сольний дебют Килиммена, українськомовний трек від The feels, тікток-хіт про те, що «завтра може не настати» та інше — зібрали релізи цього тижня. Цього разу коментують головний редактор LiRoom Олексій Бондаренко, новинарка Дарія Борисович, музична оглядачка Лєра Зданевич і smm-менеджерка LiRoom Настя Головань.

Димна Суміш — LP Ти живий

Це перший альбом гурту, який записали наживо під час Помаранчевої революції. Тепер він з’явився на стримінгових платформах.

Otoy — LP Недовготривалі відносини

Репер презентував повноформатний альбом про взаємодію людини із собою, з часом, з планетою, з війною. До нього ввійшло 9 треків. Спеціально для рубрики «Пісня за піснею» виконавець розповів про кожну композицію альбому.

Олексій Бондаренко зізнається, що неочікувано для нього Otoy випустив легку, фанкову, грайливу, але водночас зовсім не глупу платівку:

«Тут набагато більше вайбів умовного Мака Міллера, ніж нової школи хіп-хопу, до якої так люблять тягнутися наші репери. Як на мене, це видатна робота як за музичним наповненням (низький уклін The Lazy Jesus), так і за тим, що вона вигідно вирізняється з-поміж усіх інших. Тут варто писати розгорнуту рецензію, а не просто відгук».

Popil — LP Спогади і сни

Popil випустив повноформатний альбом. Туди увійшло 10 треків, серед них і Море, який Олексій Бондаренко коментує так:

«Лоуфайний бедрум-поп не частий гість в українських релізах. Колись подібну музику дуже переконливо генерувала Hindu, але це було давно. І ось нарешті пісня, яка не претендує на студійну вилизаність, але має той правильний настрій, через який люди так люблять спокійний домашній інді-поп».

thekomakoma — EP Майбутній альбом

Це четвертий альбом виконавця. П’ять треків мініальбому об’єднані темою космосу, людського майбутнього та філософськими підтекстами. Дарія Борисович каже, що цей альбом їй видається значно глибшим і продуманішим, ніж три попередні. 

Лєра Зданевич додає, що останні два роки thekomakoma еволюціонує у своїй музиці  з такою швидкістю, яка не снилася більшості українських артистів: 

«Ось він — юний тусівник, який полюбляє водний вид спорту і ходити на рейви. Ось він — митець, на якого вплинула війна і чиї пісні не опишеш інакше, як “щемко”. Ось він — такий простий і щирий, грає свої пісні під піаніно, а ось уже дивиться “назад в майбутнє”, в утопію, де кожен памʼятає “у чому суть” крізь призму ретро-вейву та синтезаторних одіссей. І хоч я сумую за thekomakoma  зразка альбому Київського та На свята, але за ним безумовно цікаво спостерігати, як за артистом, якому є що сказати і який кудись розвивається, дорослішає».

Laura Marti  LP Africa. Tribute to Lars Danielssоn

Laura Marti — українська джазова, етно- та попспівачка і композиторка вірменського походження. Africa. Tribute to Lars Danielssоn був записаний на сьомому місяці повномасштабного вторгнення в Україну. Й тепер вийшов на європейському лейблі Neuklang. До альбому увійшло 9 пісень.

Gannababy — EP Р

Gannababy продовжують випускати по частинах свій величезний довоєнний Н.Р.А. (Найкращий Реп Альбом), ділячи його на сенсові шматки. 

«В Р уже немає рептилоїдів та 666 штрихкодів на лбу, але є любов. Така як в житті — часом романтична, а часом — як у пісні Тартака Моральний секс, переосмислення якої, до речі, є в цьому ЕР. Загалом ці гойдання хочеться порівняти з ранньою Qarpa, але зараз уже давно не ті часи, щоб відвертий, не “вилизаний” жіночий образ когось дивував. Та gannababy врешті проєкт багатогранний, чия найбільша як перевага, так і недолік — відсутність взагалі будь-яких меж у творчості», — коментує Лєра Зданевич.

I hate myself because — EP outtakes

Це дебютний альбом проєкту і це найбільший реліз виконавця. Сам виконавець зізнається, що зазвичай у нього просто сміховинна підготовка до релізів через його безвідповідальність, але цього разу він перевершив себе і зовсім не готувався: «В житті безлад і я його частина».

I hate myself because популярний за кордоном і має близько 450к слухачів на Spotify, але в Україні про нього дізналися після того, як він запостив тіктоки, що він українець.

Настя Головань каже, що йому варто писати матеріал українською мовою, адже такої музики в Україні не вистачає.

Артема Пивоваров, Маша Єфросиніною — Люблю

Здається, в Україні вже закінчуються виконавці з якими б заколабився Пивоваров, тож цього разу у нього на фіті — ведуча Маша Єфросиніна. Трек випустили в межах проєкту «Твої вірші, Мої ноти». Маша продекламувала один з двох віршів Михайля Семенка, що об’єдналися в пісні — «Сон».

Bahroma — Останній день літа

Роман Бахарєв продовжує видавати музику з майбутнього альбому. З релізом другого синглу він оголошує благодійний тур у співпраці з TulSun Foundation, щоб зібрати гроші на потреби дітей з інвалідністю.

Balaklava Blues — Let me out

У новому відео фолк-нуар тріо говорить про боротьбу зі страхами й травмами.

ТМП — Завтра

«Завтра може не настати, завтра може не прийти» вже став тікток-хітом.

Сніпет пісні завірусився й на цей звук зняли понад 17 тисяч відео.

vioria, Райчу — школа любові

vioria випустила перший сингл з майбутнього мініальбому. Це поп-рок про закоханість двох артистів, які заради одне одного готові поступитися навіть власними амбіціями.

«Враховуючи як швидко і продуктивно віорія експлуатує всі шкільні теми до яких може дотягнутися, у мене є відчуття що на нас чекає дійсно велика артистка. Я вже років так 14 не ЦА такого треку, тому не можу осягнути наскільки актуальним звучить текст про шкільну рок-зірку, яка відміняє тур, щоб поцілувати дівчину. Але мені дуже цікаво, що буде далі, коли весь рожево-чорний вайб неминуче пройде і Віолета стане зла», — коментує Олексій Бондаренко.

The Curly, SemiSweet — Хумус

Виконавці кажуть, що Хумус — це легкий сонячний хаус про нестерпність світу та порятунок від цього у танцях і музиці.

Alexjazz — Сірники

Це авторська інтерпретація артиста вірша Михайла Драй-Хмари. Це один із останніх віршів поета, який він написав у листі своїй дружині та доньці з концтабору ГУЛАГу на Колимі в 1937. Виконавець хотів зберегти автентичність вірша, тож лише декілька слів додав й видалив задля ритмічності та мелодійності.

The feels — Окремо від тіла

Раніше The feels співали англійською, тож це перший українськомовний реліз. А ще перший сингл за останні два роки.

Олексій Бондаренко: «Підлітковий гурт, який одразу звучав, як не дуже то й підлітковий остаточно прощається зі шкільним вайбом, а заразом і англійською мовою. Це пісня про дорослішання, із менш очевидними акордними послідовностями, але водночас щиро рокова і сильна. Спостерігати за ростом The feels одне задоволення, у них відчувається непідробна щирість».

Лєра Зданевич додає, що свого часу навколо The feels (тоді ще zfeelz) вирував вайб «гурту школярів», які грають напрочуд якісну для свого віку музику: «Але цей вайб не зникав навіть тоді, коли вони почали говорити про доволі серйозні теми на ЕР All the viewers are confused. Думаю, перехід на українську доведе цей колишній образ гурту до логічного кінця».

Килиммен — За стежки

Учасник гурту Kalush Orchestra Килиммен вирішив розпочати сольну кар’єру і випустив дебютний трек За стежки та кліп на нього. Втім, поки не очевидно хто є саме цією версією Килиммена: чи це кілька людей, чи одна? Той, який приєднався до Kalush перед Євробаченням 2022? Попередній, «основний»? Чи може взагалі якийсь новий?

Yoxden, Микола Серпень — Невдаха

Лєра Зданевич каже, що виконавцям вдалося поєднати тікток-євроденс з претензією на іронію та грамотно крінжові відоси в тіктоці, а тому це трек, який точно має потрапити в тріщини так званої «менталочки» українців.


Читайте також: Кінофестиваль Docudays UA оголосив повну програму заходів

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024