Головна
>
Музика
>

Music Export Ukraine підтримає 20 проєктів міжнародної співпраці. Розповідаємо, як подати заявку

Music Export Ukraine підтримає 20 проєктів міжнародної співпраці. Розповідаємо, як подати заявку

Незалежна організація Music Export Ukraine оголосила опен-кол на приймання заявок від українських артистів, які хочуть співпрацювати з колегами з-за кордону. Заявку можна подати на спільну роботу: пісню, подкаст, відео, інтерв’ю тощо. Ці роботи отримають медійну підтримку та фінансову підтримку на продакшен. На одну співпрацю передбачено 35 тисяч гривень.

Аналогічні програми команда Music Export Ukraine організовувала і раніше. Наприклад, торік організація виграла грант на 30 000 євро на проєкт Music is an answer з яким профінансувала 25 колаборацій українських музикантів з європейськими колегами. Разом з українським проєктом фінансування отримали ще 22 лоти з різних країн.

А ще раніше Music Export Ukraine разом зі своїми партнерами запустили платформу ARTery, яка має на меті допомогти українським фахівцям музичної індустрії знайти роботу в Європі.

Цьогоріч проєкт розрахований на 20 колаборацій, результати будуть презентовані наприкінці 2023 року. Мета проєкту — допомогти налагодити зв’язок між українськими та європейськими музикантами й продюсерами:

«У розпал російської агресії проти України, багато талановитих українських музикантів були змушені відкласти свою творчість, щоб приєднатися до лав Збройних Сил України або стати волонтерами. Однак Cooperation Camp від Music Export Ukraine надає їм можливість відновити свою творчу діяльність та взяти участь у міжнародних музичних колабораціях», — зазначають організатори програми.

Для кого цей проєкт

Для музикантів, які хочуть вивести свою музику на міжнародний рівень, мають ідею для співпраці або готові її придумати та зможуть втілити цю співпрацю до 4 грудня 2024 року.

Як податися

Аби подати заявку, треба придумати спільну ідею разом з європейським колегою. З 5 по 20 жовтня слід заповнити анкету за посиланням. Відібрані роботи отримають підтримку в розмірі приблизно 35 тисяч гривень. Вони спрямуються на покриття комунікаційних та продакшен витрат для реалізації проєкту вже цієї осені.


Music Export Ukraine — ініціатива, що допомагає українським артистам розбудовувати міжнародну присутність та інтегрувати український музичний ринок у міжнародний контекст. Організація займається підготовкою українських артистів до міжнародних співпраць, проводить маркетингові й стратегічні консультації, організовує міжнародні музичні конференції, співпрацює з іноземними фондами та влаштовує обмінні програми для розвитку музичних проєктів.


Читайте також: «Слух» запускає серію концертів українських незалежних артистів

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024