Головна
>
Музика
>

«Слух» запускає серію концертів українських незалежних артистів

«Слух» запускає серію концертів українських незалежних артистів

Українське медіа про музику «Слух» організує серію концертів «Слух: Наживо», де гратимуть незалежні українські виконавці. Учасниками проєкту стануть гурти Renie Cares, Blooms Corda та Disappeared Completely.

За словами організаторів, мета цих концертів — надати українцям відчуття дотичності до актуального культурного руху. Концерти готуються спільно з артистами, тож «Слух» обіцяє особливу концертну програму.

Зокрема, інді-гурт Renie Cares презентує свій дебютний альбом Легка нестерпність буття. Гурт був заснований у 2021 році та дебютував із піснею якби, яка завірусилася й станом на зараз набрала 1 мільйон 225 тисяч прослуховувань на Spotify. Цьогоріч гурт випустив сингл навчи мене, що також увійшов до майбутнього альбому. А спеціально у День Матері вони випустили пісню Сина, яким хотіли висвітлити проблему українських вдівиць, які зазнають упереджень з боку суспільства через відсутність «штампу в паспорті».

«Ця подія — презентація нашого дебютного альбому, який буде доступний для прослуховування перед концертом. Точно знаю, що буду хвилюватися перед виступом, дуже кайфувати у процесі, а на наступний день впаду в серотонінову яму», — ділиться фронтвумен Renie Cares Ірина Панчук.

Інді-фанк-гурт Blooms Corda — це музичний проєкт Данила Галика, створений у Києві, у 2014 році. Гурт випустив чотири повноформатні альбоми: Monodance, Gigotosia, Fog Lavender та Найдорожчі речі у світі. Два із них: Monodance та Fog Lavender, — ввійшли в добірки найкращих альбомів року в 2015 та 2018 років за версією редакції Лірум. Музиканти поєднують різні стилі: від лаунжу до джазу та неофанку. Фронтмен гурту Данило Галико окрім участі в гурті пише та публікує вірші. Цьогоріч він випустив аудіозбірку «Війна під час віршів», до якої увійшло 11 поезій. 

«Ця серія концертів — чудова нагода відкрити для себе українську музику, яка відбувається прямо тут і зараз, можливо підтримати виконавців, яких ти вже знаєш», — каже музикант.

А для електронного інді-рок гурту Disappeared Completely це буде перший концерт після виходу їхнього другого повноформатного альбому Pretty Average, який очікується 20 жовтня. Їх попередній, дебютний LP Sea of Fallen Nests вийшов на французькому лейблі La Belle Musique. Також у гурту є два мініальбоми: Dissolved та Contradictions.

«У нас новий склад, новий підхід, новий жанр, готуємо навіть фішки з обміном інструментами між учасниками. З новим матеріалом нам дуже подобається виступати, тож на сцені це буде відчутно», — розповідає фронтмен Віталій Шапка.

Перший концерт відбудеться 11 листопада 2023 у київському клубі Bel Etage. Квитки можна придбати за посиланням.


«Слух» — українське медіа про музику та культуру, засноване у 2018 році. Видання висвітлює музичні та культурні події в Україні та світі, розповідає про українських популярних і маловідомих артистів. 


Читайте також: Плейлист: що слухати на фестивалі Lviv BookForum?

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024