Головна
>
Музика
>

«Музиканти і війна»: Радіо культура запустило новий проєкт

«Музиканти і війна»: Радіо культура запустило новий проєкт

9 січня на Радіо Культура відбулася прем’єра радіодокументального проєкту «Музиканти і війна» про те, як музична спільнота виборює перемогу України на всіх можливих фронтах. 

Радіодок можна слухати по буднях о 17:00 в ефірі Радіо Культура, а також одночасно на подкастових платформах Суспільного.

Наратором проєкту став український музикант, лідер гурту Воплі Відоплясова Олег Скрипка. Продюсеркою — Катря Гончарук.

Вона каже, що «волонтерство, благодійність, військова служба — ті справи, в які так швидко включилися українські музиканти»:

«Певно, всі вони хотіли б спокійно грати концерти, гастролювати, писати альбоми… Але сьогодні вони працюють на інших важливих фронтах. Нам важливо було зібрати й задокументувати всі ці історії».

Героями проєкту стануть скрипаль Мойсей Бондаренко, оперна прима Людмила Монастирська, диригент Віктор Гуцал, лідер гурту ТНМК Олег Фагот Михайлюта, лідер рок-гурту Тінь Сонця Сергій Василюк, фронтмен гурту Кораллі Михайло Адамчук, та інші музиканти, які стали військовослужбовцями, парамедиками, волонтерами або своєю музичною творчістю відстоює українську культуру та робить голос України впливовішим у світі. 


Читайте також: «Поспав, проснувся і дальше їбошить» — Аміл і Раміл Насірови про волонтерство, творчість в часи великої війни й любов до Харкова

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024