Головна
>
Новини
>

Нас не чують: українська музпрофспілка виходить на протест

Нас не чують: українська музпрофспілка виходить на протест

Всеукраїнська профспілка працівників музичної індустрії влаштовує мирний мітинг під Кабінетом Міністрів України на знак протесту проти часткової заборони на проведення концертів для організаторів за ознакою основного КВЕД’а в рамках продовження адаптивного карантину.

26-го серпня Кабінет Міністрів підтримав проєкт постанови, яка забороняє організацію концертів. Винятком є ті, що проводяться закладами культури та якщо для організатора концертна діяльність є основним видом діяльності протягом останнього року.

Ми проти встановлення вибіркових карантинних обмежень і дискримінації організаторів концертів. Не виривайте в нас право на працю і виживання. Вимагаємо розробки державної політики, яка врятує музичну індустрію під час її повної зупинки! Ми довго терпіли, дотримувались всіх обмежень, поважаючи думку й позицію влади. Ми повністю були зупинені, за що не отримували жодних компенсацій при утриманні наших працівників, потім організовували концерти з дотриманням вимог Уряду розміщення 1-ї людини на 5 кв.м. Але з останніми діями КМУ у вигляді Постанови 720 від 26.08.20, що обмежують права та свободи громадян, гарантовані Конституцією України, ми не можемо миритися. Тепер організаторів розділяють ще і за ознакою основного чи не основного КВЕД’у для боротьби з пандемією (хоча при реєстрації це формальність, а КВЕД’и потрібні лише для статистики). Це рішення остаточно зламає музичну індустрію в Україні, — коментують представники профспілки.

Мета акції — привернути увагу влади та разом створити план виходу з кризи. Призупинити дію або скасувати постанови Кабінету Міністрів України, які Конституційний Суд України визнав такими, що не відповідають Конституції, та дозволити проведення подій без вибіркового підходу.

https://www.instagram.com/tv/CEoPTR2JQnP/?utm_source=ig_web_copy_link
Звернення членкині правління профспілки, Олі Полякової

На мітингу будуть члени профспілки, українські зірки й молоді артисти, промоутери та організатори подій. На акцію запрошують всіх представників музичної індустрії.

Акція проходитиме у четвер, 3-го вересня з 11:00 до 14:00 біля Кабінету Міністрів України, за адресою Михайла Грушевського 12/2. 

Усі деталі події можна переглянути у події на Facebook та сторінці Української музичної профспілки.

Організатори просять дотримуватися дистанції й використовувати маски.

Нагадаємо, 11 серпня було зареєстровано Українську Музичну Профспілку. Представники локальної музичної індустрії об’єдналися, щоб створити сучасне законодавство, інвестиційний клімат та релевантну податкову політику для всіх діячів сфери, а також захисту їхніх інтересів та поліпшення умов праці.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023