Головна
>
Музика
>

«Культурне будівництво»: у Києві пройде друга конференція андеграундної музики Neformat Music Unity

«Культурне будівництво»: у Києві пройде друга конференція андеграундної музики Neformat Music Unity

16 березня музичне видання Neformat вдруге проведе у Києві конференцію Neformat Music Unity, спрямовану на потреби та інтереси представників вітчизняного музичного андеграунду та інді-сцени. Подія відбудеться в клубі The Crown (Сагайдачного, 10), також усі охочі зможуть долучитися до онлайн-трансляції заходу.

Лірум є інформаційним партнером заходу.

Neformat Music Unity — це перша конференція в Україні, спрямована на потреби музичної інді-сцени та андеграунду. У межах трьох дискусій будуть обговорювали різні аспекти відновлення: економічне, психологічне та інституційне. Це місце для знайомств, обміну досвідом і обговорення актуальних проблем української музичної культури з тими, хто прагне її стабільного розвитку. Вперше таку конференцію редакція Neformat провела у 2023 році. 

«Завершився другий рік повномасштабної війни, і поки на сході та півдні нашої країни точаться запеклі бої, а ракети летять у мирні міста по всій країні, останні, попри все, квітнуть культурним відродженням, а кількість нової музики б’є всі можливі рекорди. Водночас для України це доволі турбулентний час, де стирається грань між альбомами та мініальбомами, межі жанрів усе більше розмиваються і формуються перші паростки більш різноманітної та здорової музичної індустрії з активним концертним життям, професійними букінгами та різноманітними лейблами в ніші інді-музики та, звісно, металу, у широкому його трактуванні. Наша мета — зафіксувати цей момент в історії, обговорити його та знайти спосіб зберегти та примножити подібні успіхи як в умовах війни, так і після нашої перемоги», —  розповідає головна редакторка Neformat Ярина Денисюк.

Програма заходу: 

  • Дискусія I. «Особливості та труднощі розбудови метал-індустрії в Україні». Модераторка — Ярина Денисюк, спікери — Хель Богданова (Ignea), Павло Крюков (Schizogen), Ярослав Майстренков (ERAI);
  • Лекція «Вихід сектору з тіні. Юридичні поради для легалізації музичної творчості» від Андрія Удовиченка;
  • Дискусія II «Благодійні івенти під час війни: повернення турів і фестивалів». Модераторка — Ксенія Янус, спікери — Лєна Елфі (0 %Mercury), Юрій Базака (kontrabass promo), Володимир Пасяка (Faine Events);
  • Дискусія III «Музика як інструмент внутрішнього відновлення». Модераторка — Аліна Плеська, спікери — Антон Слєпаков (warнякання), Андрій Печаткін (White Ward), доповнюється.

Детальний розклад та опис усіх блоків конференції ви знайдете за цим посиланням. Описи спікерів тут.

Реєстрація на офлайн-участь триватиме до 29 лютого. На онлайн-участь — до 14 березня. Кількість місць у клубі, де буде проходити захід, обмежена, тому 1–3 березня організатори відправлять підтвердження всім відібраним офлайн-учасникам. 

Усі учасники, які зареєструються онлайн, отримають посилання на перегляд прямої трансляції конференції, доступ до ексклюзивного Телеграм-чату з іншими учасниками, посилання на базу даних із контактами представників української музичної індустрії та шанс виграти мерч Neformat.

Проєкт «Neformat Music Unity: Культурне будівництво» реалізується ГО «Неформат Україна», та співфінансується програмою ZMINA: Rebuilding, створеною за підтримки Європейського Союзу в рамках спеціального конкурсу заявок на підтримку українських переселенців та українського культурного і креативного секторів, за підтримки МБФ «ІЗОЛЯЦІЯ», Trans Europe Halles та Malý Berlín.


Neformat — музичне медіа про українську андеграундну сцену. Засноване у 2004 році, спочатку як форум, а потім як новинний ресурс. Тепер медіа організовує концерти та має власний музичний лейбл «Neformat Family». Місія Neformat полягає у популяризації експериментальної та андерграундної музики в Україні, формуванні спільноти навколо неї, а також виведенні цієї музики на міжнародний рівень.


Читайте також: Пісня за піснею: Yaktak розповідає про свій дебютний альбом «Під гітару»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024