Головна
>
Музика
>

«Світ стих»: слухаємо релізи цього тижня

«Світ стих»: слухаємо релізи цього тижня

Збірка від київського лейбла Mystictrax, іронічна розповідь ліл чіпсіка, два треки від примари, Суїцидальні думки Майколи Вайнера та кліп від Cape Cod — зібрали релізи цього тижня.

Збірка Code від лейблу Mystictrax

Митці з київського лейбла Mystictrax створили збірку Code. У ній намагалися розширити поняття української електронної музики. Тому там, за словами музикантів, електро, техно, брейкбіт та геррідж поєднуються з бандурою, флоярою, берімбау, народними співами та унікальними семплами.

До збірки долучилися 6th crowd та вокалістка Яся Саєнко, Sider, Revshark, Venture Silk, Lostlojic, Eczema, Kørper, Radiant Futur, Сергій Руссоло and Дем’ян Ферій.

Cape Cod — Ностальгія

Cape Cod випустили нову пісню Ностальгія та новорічний кліп до неї. Відео зняли на початку блекаутів у Києві.

Balkon — Відьми

Цей трек був популярним в ТікТоці минулого року, але звучав російською мовою. Тепер гурт співає Відьми українською.

Паліндром — Літній час

Паліндром випустив лайв-відео, де співає Літній час. Грав в палаці культури Лорта, знаковій для Паліндрома будівлі. Зокрема, її ви бачите на обкладинці альбому Про сьогодні, завтра і вчора.

Христина Соловій — Юність

Христина Соловій презентувала пісню Юність та кліп на неї. Це перший сингл з альбому Rosa Ventorum III. У відео разом з Христиною знявся письменник та музикант Сергій Жадан. Більше про реліз читайте за посиланням.

KrutьКолискова

Співачка та бандуристка Марина Круть, відома як Krutь, презентувала відео на пісню Колискова. Саме з цим треком Krutь братиме участь у нацвідборі на «Євробачення-2023».

Співачка написала її про своїх близьких на фронті, а також присвятила її усім українським дітям.

ЮЮ, Probass ∆ Hardi — Палає

У жовтні 2022 року електронний дует Probass ∆ Hardi та Юлія Юріна (також відому, як ЮЮ) випустили пісню Палає. А 14 грудня презентували відео на цей трек.

Shy — Taste of Rust

З цією піснею в стилі акустичного-попу Shy брала участь в Нацвідборі на Євробачення, втім до шортлиста не потрапила.

За словами виконавиці, це балада про слабкість і розпач людини, яка, стикаючись із жорстокістю, біжить або завмирає, а не дає здачі.

Відеокомікс до пісні створила художниця-ілюстраторка Alina Krit.

Козачок — Секзіво

У цій композиції, за словами музиканта, мрії всіх жінок України збуваються, а може навіть і чоловіків.

«Про що мріють? Звичайно про статевий акт з народним артистом України! Легкий романтичний інстурментал та сексуальний голос виконавця поєднуються і ми отримуємо ту саму музику для сексу. Секзіво — це не просто про бажання втратити цноту із Іво Бобулом, а про справжнє сліпе слідування людей до неозорої мрії. Це не просто думка, а ціла манія віддатися народному артисту України через його імідж. А філософія тут цілком проста: її тут не існує, бо це просто легенький трек, що підійде для роботи, для очікування у черзі, для приємного часопроведення із коханою людиною».

ліл чіпсік — пофіг

Після двох синглів разом зі своїм старшим братом ліл чіпсік повернувся з сольним треком.

пофіг — іронічна розповідь юного репера про свій лайфстайл та амбіції.

whitelope, Джон Дір — В моїй спальні/байки зі склепу

Колаборація whitelope та Джона Діра — це експеримент для обох. Вони кажуть, що це не черговий дарктреп чи реп старої школи, а зовсім нова комбінація непоєднуваних речей.

Примара — Задзеркалля і Феміда

Цього тижня у примари вийшло одразу два сингли: Задзеркалля, який повідає про загибель внутрішнього Я ліричного героя, та Феміда, який натякає на про просту істину, що кожного злочинця буде покарано.

Probass ∆ Hardi, alyona alyona — Роздам сповна

Фронтмен гурту Probass ∆ Hardi каже, що ця колаборація — гарний приклад роботи з різних точок земної кулі й при цьому максимальної синергії.

gothique, PrettyHunna — nebula

Учасник творчого об’єднання YLG зі Львова gothique презентував трек nebula. Це другий сингл з майбутнього альбому виконавця. Композиція була створена в колаборації з PrettyHunna.

gothique каже, що пісня легка для сприйняття й у ній гармонійно пов’язані автотюновий вокал та швидка читка.

Мій конфлікт — Unicorn

Цією піснею гурт Мій конфлікт прагне хоча б на кілька хвилин відволікти слухача від усіх проблем та переживань, які накопичилися всередині нього. Мій конфлікт каже, що це маніфест, який закликає менше сумувати й більше насолоджуватися кожним фрагментом свого життя.

Remez, Santero y Los Muchachos — A mellow flowery rain

Музикант та військовослужбовець ЗСУ Remez презентував сингл A mellow flowery rain у колаборації з іспанським гуртом Santero y Los Muchachos.

Remez став одним з українських виконавців, що отримали грант від Music Export Ukraine на колаборацію з європейським артистом.

Він каже, що A mellow flowery rain – це міжнародне музичне підтвердження того, що Україна переможе свого давнього окупанта. Присвята незламному народу України з вірою в перемогу від іспанської музичної індустрії.

Майкола — Суїцидальні думки

Репер Майкола записав українську версію культових Suicidal Thoughts від The Notorious B.I.G. 

«Мене переслідували дуже темні та руйнуючі думки, як Біга, який хотів себе вбити. Тільки реп допомагав мені впоратися з усім. Я придумав собі челендж, перекласти максимально точно трек Suicidal Though, перевірити свій хист, наскільки знаю та розумію англійську мову, усі нюанси», — поділився Майкола


Читайте також: Пісня за піснею. Ретроспектива: Фоззі про альбом «Нєформат»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024