Головна
>
Музика
>

Воєнний кросовер та ода райцентру: слухаємо релізи цього тижня

Воєнний кросовер та ода райцентру: слухаємо релізи цього тижня

Зміна вектора проєкту ЮЮ, воєнний кросовер від Джозерс та Ницо Потворно, ода райцентру від drimandr і трек Паліндрома, у якому він радить спершу вбити москаля в собі — зібрали для вас релізи цього тижня.

Паліндром — Літній час

Новий трек Паліндром випустив ще восьмого липня, але тоді він не потрапив у підбірку релізів тижня. Тож цього разу розпочинаємо з нього.

Нова пісня, як каже сам виконавець, зроблена на колінці і є продовженням щоденника пісень війни. У ній і про Аліну Паш, попсові пісні, фейковий патріотизм і відлуння радянського минулого у сьогоденні України.

А у кліпі використані архівні документальні кадри з фільму Ролана Сергієнка «Відкрий себе».

Джозерс та Ницо Потворно — Піф паф файє

Піф паф файє — воєнний кросовер Джозерс та Ницо Потворно.

«Пісня всіяна буденними замальовками, які так чи інакше описують емоційні гойдалки війни — від повітряних тривог, які стали звичними, до відчаю, який необхідно тримати під контролем. Що, зрештою, виковує новий характер — готовності до будь-чого, що принесе нам завтра. Бо “це те, що мене вже не налякає”», — кажуть виконавці.

ЮЮ Довбаний світ

Довбаний світ — відкриває однойменний EP співачки. Юлія Юріна каже, що ця пісня змінила її вектор та музичне бачення проєкту ЮЮ.

Трек написаний ще рік тому, тож спершу звучав російською, як і весь альбом. З початком повномасштабної війни Юріна знайшла дівчат (Ріна Д‘якова, Літа Хейфец та Ната Жижченко), які допомогли їй адаптувати та перекласти всі пісні українською мовою.

В кліпі виконавиця зобразила два своїх стани під час лікування від депресії: апатія та адреналінові викиди, манія; відчуття, коли ти можеш підкорити увесь світ, яке межує з повним безсиллям.

Oi Fusk & Badwor7h Спалах

Ця колаборація артистів — сміх попри горе.

«Це рефлексія про те, що ми — нове покоління скривджених бітників, що в загрозі ядерної війни знаходять кохання та прийняття смерті», — кажуть виконавці.

Wellboy Ворогів на ножі

Ворогів на ножі — пісня про те, як історія накладається на сьогодення. Як українцям доводиться чинити опір ворогам, боротися за українські цінності, культуру, писемність, мистецтво, традиції та ідентичність.

артилерія недоторканна

Трек написаний рік тому. Тоді виконавиці виповнилось 18 і вона відкрила для себе додатки для знайомств та побачення. Власне, після одного з побачень і з’явилась ідея треку. Разом із ним вийшов кліп.

drimandr місто

Пісня ода райцентру й спроба створити психологічний портрет неживої суміші бетону, асфальту і металу.

Для кліпу виконавець та режисер Ігор Дирів пройшлись місцями міста Долина (Івано-франківська область), які агонічно кричать про те, що їх забули:

Солеварня — місце народження міста, яке тисячоліття тому було побудовано навколо покладів солі. Закинута лікарня біля озера колись давала прихисток хворим людям, але зараз сама невиліковно хвора. Її тіло вкрите дивним беззмістовним наскельним живописом. Котельня, яка вже роками нікого не гріє, бо всі перейшли на індивідуальне опалення. Вежі велетні досі стоять. Хоч сенс їх життя давно втрачений, вони продовжують дивитись на місто з висоти і вітати мандрівників — розповідає drimandr.

Структура щастя Друг

Це перший трек з майбутнього альбому Структури Щастя (раніше — Счастья). Нещодавно вона релізнула Сидативи, а сьогодні презентує новий сингл.

Tember Blanche — про Київ

Цей трек — музичне зізнання в любові улюбленому місту Саші та Влада і спогад про мирну столицю. Разом із піснею мав вийти кліп, але його реліз відклали через День жалоби у Вінниці.

vioria — Посеред ночі

У синглі Посеред ночі виконавиця vioria співає про почуття і другий шанс.

Enleo — Інша любов

Інша любов — українська версія пісні Another love Тома Оделла від Enleo, яка нещодавно завірусилася у ТікТоці. З нагоди релізу ми поспілкувалися з виконавцем і розповідаємо про нього та історію треку за посиланням.


Читайте також: OTOY про EP «Околофронт»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024