Головна
>
Музика
>

«Я п’ю кров, кров п’є мене»: слухаємо релізи третього тижня червня

«Я п’ю кров, кров п’є мене»: слухаємо релізи третього тижня червня

Пісня для Олєгів, делюкс альбому від Tery, пісня від театрально-музичного ансамблю, який вже встиг завіруситися у тіктоці, Schmalgauzen  та інше — зібрали релізи цього тижня. Цього разу коментують головний редактор LiRoom Олексій Бондаренко та музична оглядачка Лєра Зданевич.

Виставка Дисторшн  — LP Метаморфози нанана

Виконавець зводив альбом самостійно, мастерингом займався Юрій Буличев, відомий за проєктом Monotonne.

Виконавець каже, що найбільше в альбомі пишається його автентичністю в межах сучукрмуз простору та наявності колаборації з Eleni Poulou (клавішниця The Fall).

пропаща сила — Олєг

Гурт закликає кидати цей трек «їбанутому другу Олєгу» зі словами «о, чувак, тупо трек про тебе».

Nazva — EP Феномен Івасюка

Гурт презентував мініальбом з переспівами творів Володимира Івасюка. Пісні увійшли до однойменного фільму від «Загону Кіноманів».

Детальніше про альбом читайте за посиланням. 

Schmalgauzen — Сірі туфлі

«І він сказав, що губи мої це лаванда…Яка нахрін лаванда?!» — саме з цим звуком нещодавно у тіткоці звірусився театрально-музичний ансамбль Schmalgauzen. Зараз вони презентували трек Сірі туфлі.

typeled — цинамон

typeled — 16-річний виконавець зі Словʼянська. У квітні випустив EP дуже багато питань, який є важливим у житті виконавця. А тепер презентує трек цинамон.

Крамдада, Vykroutas — EP В делекому домі

Це чотири пісні, що були створені і записані на кухні виконавців. Це пісні про дорослішання і відповідальність, про ілюзорність більшості обмежень і вибір, про сум за минулим. На кожну з пісень зняли лайв відео. 

Bez Gruntu — EP Bez Gruntu

Гурт каже, що цей мініальбом — спроба описати втечу, що почалася задовго до 2014 року і, змінюючи темп та декорації, триває й понині: «Важкі одноманітні ритми ілюструють системи поневолення та пригнічення як єдиний стійкий аспект буття в Україні, бідні мелодійні малюнки — наше туманне бачення жаданого — оманливий стимул до руху. Хаотичні шумові структури — це зазор між уявним та реальним».

«Мінімал-вейв у всьому своєму естетизмі та прагненні при мінімальній кількості художніх засобів і слів дати слухачу максимум емоцій. Хороша робота, яка вміщує увагу до деталей, особисту історію і нашарування меседжів. Врешті, це просто приємно слухати», — коментує Лєра Зданевич.

Tery — Теплий сніг (Deluxe)

Tery випустив делюкс другого сольного альбому Теплий сніг.  До оновленого треклисту увійшло 4 нові пісні — Вуста, Сенс, Ніжний блюз та Загублений. 

Golubenko — Не відпускай

Це історія особистих відносин, де головний герой бореться з прив’язаністю до свого колишнього партнера. Разом з піснею виконавець випустив кліп.

«В цьому треці ніби немає чогось особливого, але чіпляє! Він сміливіший за махрове поп-R&B. В ньому достатньо наївності та водночас творчого виклику. Можливо, це моє особисте, але з такими роботами складається враження, що Golubenko росте від роботи до роботи. І цілком може дорости до самобутнього артиста, який вирізнятиметься на ґрунті всипаному музикантами Enko», коментує Олексій Бондаренко.

Tember Blanche Зірочки

В межах проєкту «Переспів» гурт переспівав пісню Зірочки виконавця thekomakoma.

Dorofeeva — Кохаю, але не зовсім

Пісня вже стала популярною в тіктоці користувачі зняли під цей звук майже 10 тисяч відео.

Трек виконавиця написала у співавторстві з Мішею Кацуріним та Іваном Клименком, а кліп зняв режисер Інді Хаїт.

Олексій Бондаренко: «Dorofeeva втомилася від сумних пісень, а також сенсів і музичних пошуків. Прямолінійний прісний поп-хаус, у якому навіть вокал Наді не так вже й легко впізнати. Якщо чесно, звучить як крок назад, порівняно з попередніми піснями. Зате цей трек може залетіти в гарячу ротацію Kiss FM та DJ FM, особливо якщо зробити ще пару реміксів».

Secret Avenue — Коло за колом

Коло за колом — перша українськомовна пісня гурту, яку музиканти випустили у березні 2023. Літературна основа треку — вірш київської поетеси Анастасії Чорної. Зараз гурт презентував кліп. Режисерами стали Катя Рибка та Андрій Гусаров.

«Дуже якісна робота як візуально, так і музично. Попри важку тему, ця музика не перетворюється в аудіохорор. Витончено, хоч і видно, що гурт не володіє бюджетами, на які попзірки знімають набагато менш якісні відео», — каже Олексій Бондаренко.

Після Дощу — Пусті слова

За словами виконавця, це трек про всіх людей, які колись обіцяли щось, але не стримали своє слово.

Parfeniuk — Долоні

За словами виконавця, це романтична історія про взаємовідносини із коханою людиною, де є місце і сваркам, і чуттєвим обіймам.

Олексій Бондаренко: «Схоже пан Парфенюк вирішив швиденько підтиснути під себе територію Вельбоя, поки Антон розгрібає конфлікт з колишнім лейблом. Це хороший, вайбовий, приємний трек із такими модними синтами а-ля 80-і (дякуємо, The Weeknd). Але поки що ніякої особливої індивідуальності за цим не проглядається».


Читайте також: Дивимося кліп на пісню «П‘ята авеню» від Жадана і Собак та Gogol Bordello

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024