Головна
>
Література
>

Що почитати: 7 книжок українських авторів, що вийшли у березні

Що почитати: 7 книжок українських авторів, що вийшли у березні

Воєнна рутина української сім‘ї за кордоном, перевидання культового роману Андруховича, історія про любов і дорослішання без матері та хроніки життя великих хижаків — зібрали для вас новинки української літератури за березень.

«Драбина» | Євгенія Кузнєцова
Видавництво Старого Лева

У центрі сюжету — велика родина, що втікала від війни та опинилась у невеликому містечку в Іспанії. Толік щойно здійснив головну мрію свого життя: купив будинок, де все буде так, як хоче лише він, та ще й у чотирьох тисячах кілометрів від родини, яка йому надокучала. Однак війна змінила все, і Толікові мама, одноногий дядько, далека родичка зі своїм слинявим песиком, сестра з депресивною подругою і навіть свекруха та невістка переїхали до нього. Поки в Україні розносить вибуховими хвилями вікна, гинуть сотнями й тисячами люди, у будинку Толіка війна не окопна, а рутинна. Вона відтворюється у побуті людей, які намагаються створити свою тимчасову оселю в чужій країні. Але війна — весь час з ними. Вона раз у раз зринає у розмовах та повсякденні головних героїв, у пошуку свого місця та особистого простору в будинку, у жартах і сльозах, у мріях і втратах.

Євгенія Кузнєцова — українська письменниця, перекладачка та докторка філософії в галузі міжнародних та міжкультурних досліджень Університету Деусто. Авторка книжок «Спитайте Мієчку», «Готуємо в журбі».

Придбати книжку можна за посиланням.

«Босоніж на оливі» | Таїс Золотковська
Видавництво XXI

Анні п‘ять років, і все, чого вона хоче — відчути любов матері. Втім, дівчинка зростає без батьків, живе з бабусею та дідусем у їх старенькому будинку. Історія книжки про те, що завжди можна і є куди й до кого повернутися, завжди можна змінити своє життя. Цей роман — про любов і людей: бабусю і спогади про дідуся, друзів родини і друзів юності, брата, дітей, улюблену справу. 

Усе це допомогло головній героїні не втратити в собі людину, стати сильною, незалежною особистістю, віднайти себе і щастя.

Таїс Золотковська — українська письменниця, авторка 10 книжок для дорослих та дітей, серед яких посібник для авторів-початківців «Пиши. Легкий шлях від ідеї до книжки». Керівниця «Клубу Анонімних Авторів», що підтримує письменників-початківців. 

Придбати книжку можна за посиланням.

«У скляному лісі» | Марина Пономарьова
Видавництво Creative Women Publishing

Книжка «У скляному лісі» — це 13 фантастичних оповідань про жіночий досвід, що відтворюють реальні проблеми жінок у суспільстві. У кожному оповіданні метафорично зображені ґендерні стереотипи, упередження та проблематика рівних можливостей. 

Марина Пономарьова — сходознавиця, вивчала китайську та японську мову, копірайтерка. Письменництво називає своїм покликанням, бо в її сім‘ї двоє письменників, що мають опубліковані книжки.

Придбати книжку можна за посиланням.

«Томас» | Іван Семесюк
Видавництво Люта Справа

До видання увійшли два твори Івана Семесюка«Еволюція або смерть! Пригоди павіана Томаса» 2015 року і «Фаршрутка» 2016 року.

«Пригоди павіана Томаса» розповідають про мавпу, яка засинає в тамбурі плацкартного вагону, а після влучання блискавки прокидається у посеред лісової галявини на планеті Бабуїн у системі Агро Центавра. Там він потрапляє на сторінки старовинного фоліанту, з якого має вибратися. 

«Фаршрутка» — це продовження книги про павіана Томаса, тільки тепер він опиняється в центрі спецоперації з порятунку людства в цілому та української державності зокрема.

Наприкінці книги редакція на чолі з автором зібрала уривки з обидвох творів, у яких пророцтва втілилися і реалізувалися в реальності.

Іван Семесюк — художник, письменник, поет і музикант. Засновник гурту Пирятин. У 2014 у видавництві Люта справа вийшла перша книжка автора «Щоденник Україножера».

Придбати книжку можна за посиланням.

«Хижі хроніки» | Марина Шквиря
Видавництво Віхола 

У цій книжці зоологиня Марина Шквиря розповідає про життя великих хижаків: від ведмедів і левів до вовків та гієн. Авторка розповідає про левів-людожерів, про життя вовків та ведмедів і про розуміння дикої природи. 

Марина Шквиря — зоологиня, спеціалістка з екології та поведінки великих хижих тварин, кандидатка біологічних наук.
Керує розвитком наукових досліджень у Київському зоологічному парку загальнодержавного значення, співзасновниця реабілітаційного центру для ведмедів «Біла скеля».

Придбати книжку можна за посиланням.

«Графічний дизайн з українським обличчям» |Наталя Удріс-Бородавко
Видавництво ArtHuss

У цій книжці членкиня Національної спілки дизайнерів України та викладачка Наталя Удріс-Бородавко аналізує графічний дизайн України за останні 10 років. У роботі зібрані експерименти під час роботи над значимими проектами, власні роздуми і напрацювання авторки та роботи її студентів. Авторка наводить приклади робіт відомих українських дизайнерів, каліграфістів та ілюстраторів. 

Придбати книжку можна за посиланням.

«Московіада» | Юрій Андрухович Видавництво Старого Лева

Ілюстроване перевидання одного з культових романів Юрія Андруховича, що вийшов друком ще 1992 року. Книжка розповідає про українського поета Отто фон Ф., студента Літературного інституту в Москві. Його будні минають за постійними пиятиками з друзями, нестримними сексуальними пригодами. Аж раптом, під час однієї з таких пригод, головний герой потрапляє в підземелля московського метро, де він стає свідком симпозіуму відомих мерців. Після цього Отто фон Ф. мусить переховуватись від КДБ і знайти спосіб дістатися рідного Києва.

Придбати книжку можна за посиланням.


Читайте також: 10 книжок українських письменниць про жінок

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024