Головна
>
Кіно
>

Оксана Забужко увійшла до складу журі основного конкурсу Берлінського міжнародного кінофестивалю

Оксана Забужко увійшла до складу журі основного конкурсу Берлінського міжнародного кінофестивалю

1 лютого на сайті 74-го Берлінського міжнародного кінофестивалю організатори опублікували склад цьогорічного журі основного конкурсу. До переліку ввійшла українська письменниця Оксана Забужко.

«Оксана Забужко є, мабуть, найвідомішою з нині живих письменниць України і вже опублікувала понад 20 книг, включаючи поезію, прозу і науково-популярну літературу», — йдеться у повідомленні на сайті Берлінале.

Як повідомляє iнтернет-видання Moviegram, це вдруге за всю історію фестивалю, коли основний конкурс фестивалю судитиме представниця від України. Раніше, у 2005-му році, учасником журі був письменник Андрій Курков. А у 2023 році однією з членів журі категорії Generation 14plus була режисерка Катерина Горностай.

Американська акторка Люпіта НіонгоЧорна пантера») очолила журі цьогорічного фестивалю. До складу журі також увійшли кінематографіст Брейді КорбетДитинство лідера»), Крістіан ПетцольдПолум’яне небо»), Альберт Серра (Pacifiction) та інші.

Міжнародне журі буде визначати переможців «Золотого» та «Срібного ведмедів» у категоріях найкращої режисури, сценарію, чоловічої та жіночої головних ролей, а також за найкращі ролі другого плану та видатний мистецький внесок.

Цього року за перемогу змагатимуться 20 фільмів. Лауреатів оголосять 24 лютого.

Оксана Забужко — українська письменниця, феміністська літературознавиця, поетеса, есеїстка, публіцистка, викладачка та політична активістка. Твори Забужко перекладені понад 20 мовами в Австрії, Болгарії, Італії, Ірані, Нідерландах, Німеччині, Польщі та інших країнах. Оксана Забужко є лавреаткою українських та іноземних премій, стипендіаткою Фулбрайта, викладачкою українських студій у Гарвардському та Піттсбурзькому університетах. 

Берлінський міжнародний кінофестиваль (Берлінале) — кінофестиваль категорії А, який вважається одним із найпрестижніших фестивалів Європи та світу у сфері кіно. Цьогоріч захід пройде з 15 по 25 лютого.

Читайте також: Світова прем’єра «Редакції» Романа Бондарчука: три українських фільми покажуть на Берлінале-2024

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024