Головна
>
Кіно
>

Український серіал «Перші дні» покажуть на Netflix одразу в кількох країнах

Український серіал «Перші дні» покажуть на Netflix одразу в кількох країнах

1 листопада на платформі Netflix відбудеться прем‘єра українського серіалу «Перші дні», який складається з шести епізодів, знятих різними режисерами. Шоуранеркою серіалу стала Анастасія Лодкіна. Автори серіалу надихалися історіями містян, які залишалися у столиці в лютому-березні 2022 року.

Автори серіалу кажуть, що вперше прем’єра українського серіалу відбудеться на стримінговій платформі в кількох країнах одночасно. Його також покажуть національні телеканали у 19 країнах. Зокрема, в Ісландії, Австралії та Франції. В Україні скріал покажуть на телеканалі «1+1» у 2024 році:

«„Перші дні“ став наймасштабнішим спільним виробництвом з іншими країнами з лютого 2022 року. А також це перший український проєкт, що фактично замовили іноземні канали, — і покажуть його саме українською», — зазначає продюсерка проєкту Катерина Вишневська.

Кожен епізод серіалу «Перші дні» — це художній мініфільм, заснований на реальних подіях. Деякі персонажі мають прототипів у реальному житті: Ольга з дітьми вимушена жити в одному домі з двома чоловіками — нинішнім і колишнім, Максима війна застає на роботі, у зоопарку, звідки він не може виїхати. Безхатько, що живе в машині, допомагає місцевій ТрО, а хлопчик Єгор заспокоюється тим, що у своїй уяві збиває ракети, як злих пташок. Німець Клаус приїжджає до Києва, щоб забрати дівчину, але опиняється серед волонтерів і долучається до їхньої праці, а легенда української естради, прототипом якої став Андрій Данилко, проводить стрими зі своєї столичної квартири, аби надихати людей. 

«Україна нині в центрі уваги світу, та іноземній аудиторії цікаво дізнатися, що відбувається з нами, не тільки з новин, а на глибшому рівні. Саме формат художнього серіалу дає змогу глибше відчути наш біль та сподівання — і співвіднести себе зі звичайними українцями», — розповідає продюсерка проєкту Анна Єлісєєва.

У серіалі грали актори Тарас Цимбалюк, Катерина Варченко, В’ячеслав Довженко, Олена Узлюк, Роман Луцький, Оксана Жданова, Антоніна Хижняк, Андрій Ісаєнко, Олександр Рудинський, В’ячеслав Бабенков, Марія Стопник, Віктор Жданов, Ярослав Безкоровайний, Михайло Корженівський і багато інших.

До проєкту долучилися українські митці Олексій Єсаков і Тала Пристаєцька, які працювали над серіалом «Кріпосна», Артем Литвиненко — автор ідеї та режисер серіалу «Нюхач», автори «Перших ластівок» Валентин Шпаков і «Ти — космос» Павло Остріков. Для Каті Царик, авторки численних відеокліпів, концертних шоу й короткого метра «Обійми мене», проєкт став першою повноформатною роботою. 

Серіал створювався в копродукції зі Швецією, Норвегією та Фінляндією. Світовим дистриб’ютором виступає німецька компанія Red Arrow Studios International, з якою цей проєкт розроблявся ще на рівні сценаріїв.  


Читайте також: Кінооператор Сергій Борденюк очолив Спілку кінематографістів. Що про нього відомо?

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024