Головна
>
Кіно
>

Вийшов тизер експериментального фільму «Досліди/Еxperiences»

Вийшов тизер експериментального фільму «Досліди/Еxperiences»

Тизер документально-експериментального фільму «Досліди/Еxperiences» Дмитра Томашпольського та Олени Дем’яненко вийшов онлайн. Про це розповідає видання «Нове українське кіно».

Фільм «Досліди/Еxperiences» — це продовження лабораторного дослідження «Простір/Space» (2021), який автори проєкту проводили під час локдауну. Фільм створювали дистанційно, спершу під час пандемії, а згодом в умовах війни.

Під час зйомок актори вимушено знаходяться у різних куточках світу. Вони самостійно знімають отримане завдання на камери телефону чи фотоапарату, а потім завантажують відзняте відео. Актори спілкуються з режисером на сторінці фільму у Facebook. У межах дослідження вони здійснюють над собою кілька дослідів, які базуються на творах видатних філософів світу – Геракліта, Платона, Аристотеля, Монтеня, Ламетрі, Канта, Макіавеллі, Ніцше, Жан-Жака Руссо, Френсіса Бекона, Нісидо Кітаро, Еріха Фрома.

У фільмі задіяли 17 акторів, здійснюють 12 дослідів — 12 кроків до здійснення заповіту Дельфійського Оракула — «Пізнай самого себе, і ти пізнаєш Богів і Всесвіт». В акторському складі — Олена Александрович, Наталія Баліцька, Наталія Завінська, Вікторія Ізюмська, Поліна Калмикова, Анастасія Кор та інші.

Нині знімальні майданчики фільму знаходяться у Києві, Ужгороді, Одесі, Римі, Брюсселі, Берлині, Варшаві, Льєжі, Кракові, Неаполі, Відні. Також зйомки проходять у Афінах, Дельфах, Кастанії, Панарітісі.

Зйомки фільму планують закінчити фільму у червні-липні 2023 року, а готовий проєкт збираються представити у листопаді.


Читайте також: Перфоманс-сповідь, квір-кіно та історії українського спротиву: що подивитися на Takflix та Megogo?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024