Головна
>
Новини
>

Сьогодні пройде мітинг на підтримку нічного життя з електронним лайн-апом

Сьогодні пройде мітинг на підтримку нічного життя з електронним лайн-апом

Реквієм по сфері розважальної індустрії

У вівторок 1-го вересня о 16:00 об’єднана організація нічних закладів та представників ресторанного бізнесу проведуть мирну акцію під Кабінетом Міністрів України на знак протесту проти останнього указу уряду про заборону культурних подій в рамках продовження адаптивного карантину.

Нагадуємо, 26 серпня 2020 року на засіданні Кабміну прийняли рішення про продовження карантину та посилення обмежень. Детальніше тут.

Ось, що говорять організатори акції:

26 серпня уряд остаточно перекрив кисень діяльності нічних клубів, які і так ледве трималися на плаву з початку карантину, а також відновив обмеження для роботи суб’єктів господарювання (ресторанів, кафе, барів) в нічний час, що знову ставить під загрозу малий і середній бізнес, дотичний до розважальної галузі. Німеччина, розуміючи важливість музичної індустрії та її внесок у економіку держави, виділила фінансову допомогу всім без винятку представникам індустрії у розмірі 180 млн євро. Заходи обмеження конкретно проти галузі культурної сфери України призведуть не тільки до безробіття, а й занепаду сфери в цілому. Кожен майданчик, заклад, закритий захід — це мільйони робочих місць і безліч суміжних професій, які залишилися без засобів для існування і утримання власних сімей. 

Ініціаторами даного мітингу є представники столичних клубів та організацій, зокрема: CHI by Decadence House, Hangover, Heaven club, Keller Bar, Otel’, qievdance, Queen Kyiv, River PORT, Saxon Club, SkyBar, Fifty. Hip-Hop & R’n’B Club, Forsage Dance Club та багато інших.

На мітингу також виступатимуть артисти. У лайн-апі Nastia b2b Kolosova, Pahatam, Criminal Practice, Smailov, The Organism, Poly Chain b2b zolaa, Dimone b2b Zaicev, Artbat, Woo York та інші артисти, яких анонсують пізніше.

Мета акції — привернути увагу влади та спільними зусиллями створити план виходу з кризи:

  • переглянути постанову Кабінету Міністрів України від 26-го серпня 2020 р.
  • дозволити роботу без обмежень у часі для розважальних закладів (нічних клубів), суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, тощо)
  • повністю або частково звільнити від податкових зобов’язань суб’єкти господарської діяльності або надати одноразову фінансову допомогу тим, хто постраждав внаслідок дії заборон та обмежень, у відповідному еквіваленті.
  • створити робочу групу за участі представників профільних Міністерств, керівників закладів та суб’єктів господарської діяльності, що працюють у напрямку організації культурного відпочинку та дозвілля.

Дана акція є продовженням мирного протесту і буде повторюватися допоки не буде знайдений компроміс. Якщо влада ігноруватиме цей мітинг, організатори обіцяють масштабний протест у багатьох містах.
Мітингувальники також підтримують Українську музичну профспілку та запланований нею мітинг 3-го вересня під Кабміном.

Акція проходитиме у вівторок, 1-го вересня з 16:00 до 22:00 біля Кабінету Міністрів України, за адресою Михайла Грушевського 12/2.

Більше деталей на сторінці заходу.

Нагадуємо, ми писали про створення Української музичної профспілки.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024