Головна
>
Кіно
>

Карандєєв розповів про перші кроки на посаді в.о міністра культури

Карандєєв розповів про перші кроки на посаді в.о міністра культури

27 липня на пленарному засіданні Верховної Ради України розглядали питання про відставку Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка. Виконувачем обов’язків міністра культури та інформаційної політики був обраний Ростислав Карандєєв, який до того був першим заступником Ткаченка. Для видання «Суспільне Культура» він розповів, що робитиме на новій посаді. Коротко переказуємо ключові тези, повний текст читайте за посиланням.

Перш за все Ростислав Карандєєв планує розв’язувати кадрові проблеми в Міністерстві, а також підтримувати патріотичне кіно. 

За його словами, першочергово слід розв’язувати інституційні питання в Мінкульті, адже «лише третина від штатної чисельності працівників міністерства реально зайнята людьми». Через це ресурсна спроможність установи дуже низька.

«Це говорить про те, що у нас надзвичайно слабкий кадровий ресурс, щоб виконувати ті завдання, які ставляться перед міністерством», — зазначив Карандєєв.

Він додав, що нині у міністерстві бракує близько 200 працівників, а на деяких напрямах немає жодного працівника.

«Так, я буду звертатися до спільноти, до державних службовців, які працюють в інших установах, до тих, хто має бажання близький до культури прийняти такі рішення і запропонувати свої кандидатури для роботи в міністерстві», — пояснює Карандєєв.

Серед інших завдань виконувача обов‘язків міністра культури — підготовка до Дня Незалежності, встановлення герба України на монументі «Батьківщини-Матері» та розміщення меморіального військового кладовища.

Також він планує зайнятися питанням нематеріальної спадщини: йдеться про облік елементів унікальних елементів української нематеріальної спадщини. 

Пріоритетне завдання для Карандєєва — підготувати проєкт бюджету на 2024 рік. 

«Оскільки підходить той час, коли міністерство має сформувати свої потреби, сформувати й визначити ті ресурси, які нам будуть необхідні наступного року для вирішення тих проблем, які стоять перед нами».

На думку Карандєєва, зараз необхідно розвивати українське кіно, що «спрямоване на перемогу» та доносить наративи національно-патріотичного виховання. Для цього він планує співпрацювати з Держкіно. 

Серед інших питань, які, за словами Карандєєва, слід вирішувати:

  • визначення технічних завдань будівництва Музею Голодомору та визначення фінансових потреб для підготовки музею до холодної пори року;
  • доведення до кінця розробки державної цільової програми щодо підтримки української мови;
  • поліпшення комунікації міністерства з культурною спільнотою. Йдеться про те, що всі рішення будуть узгоджені з громадськістю, а міністерство буде «доводити значну частину інформації, яка носить загальний інтерес і впливає на життєдіяльність більшості суспільства». 

Більше про те, хто такий Ростислав Карандєєв, чим він займався до зайняття посади в.о. міністра культури та чому потрапив у низку скандалів, пов‘язаних із його службовим становищем і як на це реагує спільнота, — читайте у матеріалі за посиланням

Читайте також: Друзі-переможці, незрозумілі критерії і журі. Кому Мінкульт виділив 400 млн на фільми й серіали

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024