Головна
>
Відео
>

Христина Соловій презентувала відео на нову пісню Fortepiano

Христина Соловій презентувала відео на нову пісню Fortepiano

Сьогодні українська співачка Христина Соловій презентувала відео на пісню Fortepiano. Цей трек – другий сингл із майбутнього альбому виконавиці.

Зйомкою кліпу займалася українська студія RadioAktive Film, відома по своїй роботі із великою кількістю зарубіжних виконавців, включаючи Coldplay, Foals, Tame Impala, Run The Jewels тощо. Режисером кліпу стала Анна Бурячкова, яка раніше знімала відео українським гуртам Peter and the Wolves, BRUTTO, Constantine тощо.

За словами співачки, запис пісні тривав два роки через те, що весь цей час не вдавалося знайти ідеальний саунд. Трек вийшов на лейблі “Суперсиметрія”. Саунд-продюсером став Мілош Єліч, інженером запису – Ігор Пригоровський.

Христина Соловій:

“Fortepiano – найдорожча для мене пісня, одна з моїх перших авторських. Впродовж останніх двох років ми кілька разів її записували в студії, але щоразу результат мене розчаровував. Протягом тривалого часу у студіних дискусіях з Мілошем ми все ж дійшли єдиного бачення саунду, і, у підсумку, воно відповідає тому, що я заклала в пісню при написанні. Мілош дуже трепетно підійшов до моїх ідей, і, я певна, – це найкращий результат нашої співпраці за весь час. Разом з студійним інженером Ігорем Пригоровським ми втілили усі задуми. Вважаю, що зараз – це найкраща моя пісня. Цим синглом я привідкриваю завісу звучання мого другого альбому, який буде авторським. Народні пісні нікуди не зникають, певна, я ще запишу багато улюблених народних пісень. Проте зараз мені хочеться поділитися зі слухачами частиною своєї історії, своєю музикою

Ідею для кліпу я шукала не менше, ніж потрібний саунд для пісні. Відмовилась від кількох прекрасних ідей іменитих українських режисерів. Відчувала, що кліп має підсилювати емоційне навантаження, а пісня має бути саундтреком до історії. Коли Аня презентувала мені ідею, я сповнилась надією, відчула хвилю натхнення та бажання творити. Ще ніхто з режисерів так чуттєво не підходив до моєї пісні, історії та образів. Аня відразу передбачила, що «Fortepiano» – це зовсім про іншу Христину, яку слухач ще не знає. Вона запропонувала історію, яка є певною мірою для мене особистою, автобіографічною, не менш драматичною, ніж у кліпі. Переконана, у нас вийшло мистецтво.”

Нагадаємо, що першим синглом з майбутнього альбому співачки стала пісня Хто як не ти?. А минулого року ми брали інтерв’ю у Христини Соловій.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024