Головна
>
Музика
>

«Шось мені не комфортно у своїй голові»: слухаємо релізи першого тижня листопада

«Шось мені не комфортно у своїй голові»: слухаємо релізи першого тижня листопада

Гурт renie cares випустив дебютний альбом, drimandr продовжує серію релізів напередодні виходу мініальбому, Reve ta Stohne презентували свій перший кліп, thekomakoma випустив пісню разом з Міланом — слухаємо релізи першого тижня листопада.

Цього тижня коментує менеджерка з партнерств Настя Денеж та smm-менеджерка Настя Головань.

Libenson — Місто Q (LP)

Український саундпродюсер Libenson презентує дебютний концептуальний альбом Місто Q. На власному хіп-хоп продакшні він обʼєднав різних українських артистів. Місто Q – це вигадане місце, в якому одночасно переплітаються різні персонажі та долі. Але всі вони об’єднані однією метою – відстояти честь свого «дому». Місто поділено на будинки, тобто кожен з артистів відповідає за свій дім — хулігани (YungKerya, PYTHON, Tec-1Flair), модники (TONYMO, blessbaby, elarm), бандити (OTOY, нестор, Dofamin), романтики (Tery, Golubenko, Nadeen).

renie cares легка нестерпність буття (LP)

Київський інді-гурт renie cares випустив дебютний альбом легка нестерпність буття, до якого увійшло 9 треків і три скіти. Над цим релізом гурт працював більше року. Більше читайте тут.

Captain Cake Glow (LP)

Київський інді-рок гурт випустив четвертий студійний альбом. 8 із 9 композицій створені й частково записані ще до повномасштабного вторгнення і символізують наївний карнавал життя перед великою війною. 

Настя Денеж каже, що цей альбом наче повернув її у безтурботний 2012 рік: «Коли я навіть подумати не могла про війну, дивилася Надприродне та слухала альтернативний, інді- та попрок. Хочеться вдягнути навушники, включити Automatic і пристрибом пройтися по Хрещатику».

whitelope та Джон Дір — Готика (LP)

З нагоди Гелловіну whitelope та Джон Дір презентували спільний альбом Готика. Виконавці кажуть, що реліз пронизаний духом української міфології та химерних істот з народних вірувань. А відтак слухач зануриться в зловісний світ, де вайби готичних склепів, кладовищ та темряви тісно переплітаються з селянською містикою, утворюючи симбіоз, в якому народжується український хорор.

Бурко Обожнюю це тіло

Артист Бурко випустив автобіографічний кліп, в якому він маленький, товстенький і спітнів.

Геля Зозуля — І ось

Поп-виконавиця Геля Зозуля у новому треці співає про безмежну любов і незавершеність. Співачка каже, що пісня переносить слухача в емоційну подорож, розкриваючи почуття радості, втрати й розчарування, а також підкреслює, що все має свій кінець у житті, навіть коли мова йде про кохання.

Насті Денеж цей трек більше асоціюється з поїздкою міжміською маршруткою, а не емоційною подорожжю.

Santorin, Nasteisha, Insomnia — Непомітна

Хіп-хоп артист Santorin та творчий тандем виконавиці Nasteisha та саунд-продюсера Insomnia випустили ліричну реп-баладу, що порушує екзистенційні питання «хто ми?», «що таке буття?» тощо.

Love, Mary — Білі доріжки

Інді-поп виконавиця Марія Поліщук випустила пісню Білі доріжки та кліп на неї. Це останній трек з дебютного альбому артистки Казка про любов, який вийде 8 листопада. Режисеркою кліпу стала Ліза Рябініна, з якою Марією створила вже третю спільну відеороботу. Пісня розповідає про токсичні стосунки з людиною, яка має залежності.

drimandr — комфорт

комфорт продовжує серію релізів drimandr`a, яка кульмінує мініальбомом тупо. Сашко Злотніцький потрапляє у модель напівпорожнього провінційного міста, наповненого спогадами та ностальгією, й намагається відпустити минуле; вийти з уробороса й тим самим віднайти для себе новий комфорт. 

Reve ta Stohne Panstvo

Це перший трек за майже 4-річну паузу і перший кліп за всю історію гурту. Початковій версії пісні вже кілька років, але оскільки вона зрезонувала з війною й настроями в українському суспільстві за посилання і сумішшю стилів. Тож гурт доповнили й трохи змінили трек перед тим, як випустити. Кажуть, що вийшла характерна для них авангардна гостросоціальна метабайрактарщина.

Читайте також: У мережі з’явився фільм про вокаліста гурту Reve tа Stohne Максима Остяка, який загинув на війні

Palmyra — Непотрібен

Трек є передостаннім синглом з альбому виконавиці, який вийде весною 2024 року. В пісні можна почути звернення дівчини з постійними сперечаннями. 

Black Balloon — Намалюю

Київський інді-гурт Black Balloon випустив муд-відео на свій перший за шість років сингл Намалюю. Автором відео став Андрій Науменко, а для створення візуальних ефектів був застосованих штучний інтелект компанії Reface. 

Dannisha — Kiss

Виконавиця перетворювала одне збереження цього треку в конкретну реальну суму — 40 гривень.  Й таким чином зібрала 100 тисяч гривень на підтримку 3-й ОШБр.

Антон Крамер, Yuvi — До краплі

Київський артист Антон Крамер та Юві, яка спродюсувала трек, випустили кросовер й співають про відчайдушне бажання стати одним цілим з об’єктом любові, яка «випила мене до краплі». 

Марний, Скажи щось погане — Згода

Сингл відкриє EP київського інді-рок гурту Марний. Музична складова й сама ідея — це перевантажений бас з таким же перевантажений вокалом. Лірика стосується роздумів про те, чи життя — твій власний вибір, а також питання суїцидального характеру.

Схожа — від чуття

Виконавиця каже, що від чуття — відверта розмова, монолог та сповідь самій собі про те, як не ступати на одні й ті ж «граблі» знову. У синглі вона повертається до своєї самості, незалежності та внутрішньої свободи.

askwhen — накриває

21-річний хіп-хоп виконавець askwhen випустив дріл-сингл й метафоричній формі розповідає про внутрішні переживання, вплив зовнішніх чинників на психічний стан та пошуки себе і свого місця у світі.

Yoxden — Новина

Yoxden  каже, що це пісня про «любоу у клюбному жанрі, під яку неможливо не танцювати». Це трек про типові відносини, коли дівчата мають гарні оченята, заради яких готовий на все. 

Настя Головань: «Мені імпонує творчість Yoxden і оцей вайб євроденс-рівайвл. Але конкретно ця пісня в голові не застряє. Принаймні поки що».

Sick Solution feat. Sad Novelist — Ацетоновий Хрест

Настя Головань каже, що метал — не її тема: «Але знаєте, отакий Новеліст — дещо агресивний, експресивний, відкритий мені подобається набагато більше, аніж постпанковий».

Мілан, thekomakoma — План

Насті Денеж thekomakoma подобається своєю щирістю, простотою та зрозумілістю: «Текстово ця робота не виключення, але по звучанню щось трошки не моє».


Читайте також: У Сквоті 17б відбудеться восьмий «Зорепад релізів»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024