Головна
>
Новини
>

Spotify вже тиждень працює в Україні. Як це вплинуло на прослуховування артистів?

Spotify вже тиждень працює в Україні. Як це вплинуло на прослуховування артистів?

Тиждень тому, 15 липня, в Україні офіційно запрацював стрімінговий сервіс Spotify. Семен Павленко зібрав дані за показниками місячного прослуховування артистів на момент запуску і тиждень потому. Розповідаємо вам, що змінилося в артистів.

Гурт Антитіла показав загальний приріст прослуховувань на 75%. При цьому, якщо раніше найбільше їх слухали з Варшави, Кракова та Тель-Авіва, то тепер у трійці міст – Київ, Москва та Варшава.

Гурт Бумбокс показав одне з найбільших зростань серед гуртів, за якими прослідкував користувач – майже на 81%. Цікаво, що найбільше гурт слухають навіть не в Україні, а у Росії – топ за містами очолює Москва і лише на другому місці з’являється Київ.

Друга Ріка також показала зростання на майже 65%. У топі міст, де гурт слухали найбільше, одразу два міста – Київ (на першому) та Львів (на четвертому). Також їх найактивніше за тиждень слухали у Варшаві, Москві та Кракові.

Найнижчий показик зростання із цих гуртів показав Dzidzio – всього 27,5%. Водночас, це чи не єдиний гурт у топі міст якого немає Росії. Очолює перелік Київ, слідом за ним ідуть Торонто, Варшава, Прага та Краків.

Гурт Фіолет показав найбільший приріст за тиждень, хоча в абсолютних показниках поки пасе задніх. Тим не менше, якщо звернути увагу на список найпопулярніших пісень із відповідного боксу Spotify кидається в очі різкий ріст уваги до пісень Тиша (на 212%) та Слово Даю (на 82%).

Один в Каное за регіональними показниками тепер має найбільше прослуховувань із Києва, Москви, Варшави, Санкт-Петербургу та Кракова. Раніше лідером за прослуховуваннями була столиця Польщі.

Океан Ельзи із тих, хто показав високий рівень зростання. Цей гурт також серед тих, кого найбільше слухали не в Україні. Топ-5 за містами виглядає наступним чином: Москва, Київ, Санкт-Петербург, Тель-Авів та Стамбул.

Ще один гурт із низьким зростанням прослуховувань за тиждень –Onuka. При чому ріст інтересу не спостерігається ні в загальних прослуховуваннях, ні в показниках найпопулярніших пісень.

Один із лідерів за зростанням – рокгурт O.Torvald із показником у 88%. Вражаючий показник прослуховування показав їхній останній реліз –кавер на хіт АкваВіта А тепер усе інакше. У відсотковому показнику інтерес до нього зріс одразу на 212%. Цікаво також, що найбільше O.Torvald слухають у Москві і лише потім Києві, аналогічно до Бумбокс.

Христина Соловій не перетнула відмітку у 50% за ростом прослуховування за тиждень. Її також найбільше слухали саме в Києві, слідом – Варшава, Москва, Краків та Львів.

The Hardkiss показав високий результат за тиждень – зростання на 74.5%. Із популярних пісень найбільший інтерес викликала пісня Гора, яка вийшла у квітні цього року – її почали слухати на 22% частіше. У інших треків такої динаміки немає.

ТНМК хоч і не має високих показників в абсолютних цифрах, але є єдиним гуртом, в якого у топі найактивніших міст є одразу три українські – Київ, Львів та Харків. Найстрімкіших зріст за прослуховуваннями має трек Зроби мені хіп-хоп з дебютного альбому гурту.

Гурт Vivienne Mort, який цього року мав поставити свою творчість на паузу, найбільше за тиждень слухали у Києві, Варшаві, Львові, Москві та Кракові.


Крім того, Spotify готує також чарти по країнам, зокремо й Україні –Top 50 та Viral 50. У першому є всього один трек від українських артистів – ВЕЧЕРиНОЧКА Monatik та Вера Брєжнєва на 27 місці. Чарт очолює очолює сингл The Weeknd Blinding Lights. У другому чарті ситуація аналогічна.

Читайте також наш матеріал про те, як українські концертні організатори переживають кризу.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024