Головна
>
Музика
>

«Round 2: Цифровий утікач»: Стас Корольов випустив другий сольний альбом 

«Round 2: Цифровий утікач»: Стас Корольов випустив другий сольний альбом 

19 квітня відбувся реліз другого повноформатного альбому Стаса КорольоваRound 2: Цифровий утікач. Платівка виконана наживо без метронома джаз-роковим складом і допродюсована Стасом. Виконавець розповідає, що треки написані в період з 2016 по 2024 рік, але більшість матеріалу була створена після 24 лютого 2022 року, обкатана на виступах в Україні й світі, і потім зафіксована в студії. 

«Це — мій другий номерний альбом і одночасно фінал Другого сезону. Як і три роки назад, пропоную вам виділити 40 хвилин, одягнути свої улюблені навушники і конвертувати вашу увагу в досвід», — коментує Стас Корольов.

За задумом виконавця, Round 2: Цифровий утікач досліджує теми ескапізму, депресії, ідентичності та прийняття нової воєнної реальності. В альбомі є композиція, присвячена рідному місту Стаса, Авдіївці, що наразі тимчасово окуповане Росією — 1991. Також в альбомі є пісня про нескінченні повітряні тривоги в Україні — Повітряна тривога. А дихотомічна джаз-рокова пісня Останній дубль передає протилежні меседжі, що символізують боротьбу двох субособистостей, які знаходяться в конфлікті між собою і шукають спосіб злитися назад. 

У створенні альбому взяли участь Андрій Бармалій, Євгеній Дубовик, Ігор Бірюченко та Олександр Явдик.

Стас Корольов — виконавець з Авдіївки та однойменний аудіовізуальний джаз-рок гурт з Києва. У 2016-2020 роках Стас Корольов був мультиінструменталістом і продюсером в електронному гурті Yuko. А в травні 2021 року він розпочав кар’єру під власним іменем з сольною платівкою O_x. Нинішній гурт Стас Корольов 2 був створений після початку повномасштабного вторгнення. 

13 листопада 2022 року в київському барі Squat 17b Стас Корольов разом із гуртом влаштовував благодійний концерт-перформанс: гурт грав один і той самий трек та збирав гроші на потреби медичного батальйону «Госпітальєри». Під час концерту вони назбирали 1 186 337 гривень. Чому концерт став перфомансом, читайте у колонці незалежного продюсера та музичного оглядача Ярослава Мухи.

Додамо, що 13 травня 2023 року гурт відіграв великий концерт у Києві й став героєм  третього епізоду шоу «Не за кадром». В інтерв’ю для шоу Стас та інші учасники гурту розповіли про кінець епохи О_х, ідею цифрового втікача, як відбуваються репетиції та поділилися планами на майбутнє.


Читайте також: Пісня за піснею: Blooms Corda про «синій» альбом «Дощ іде, але сонце світить»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024