Головна
>
Новини
>

The Unsleeping розповідають про свій новий кліп Dedved

The Unsleeping розповідають про свій новий кліп Dedved

Український рок-гурт The Unsleeping повертається з новою відеороботою на трек Dedved після релізної паузи у 3 роки. Ми попросили хлопців розповісти про кліп та передісторії до нього.

Dedved — перша ластівка з майбутнього альбому уманського рок-гурту. The Unsleeping планують випустити альбом з українськомовними та англомовними треками весною 2022-го. Частину нового матеріалу вони вже активно грають на фестивальних виступах.

Кліп зняв режисер Рома Волосевич, який знімав і попередні відео для гурту. Проте Dedved вибивається зі стилю попередніх робіт The Unsleeping. Відео зняте у стилі дуже низькобюджетних трешових хоррорів 90-х та розповідає карикатурну історію насильства.

«Одним із головних завдань цього кліпу був вихід із формату. Адже якщо розглядати якість виробництва не як еталон, а як шаблон, то розрив шаблону — це уникання якості. Отже, нашим завданням було зробити НАЙГІРШИЙ КЛІП, але зробити це свідомо, зробити це так, щоб його дивилися. А можливо, і ні», — розповідає режисер про стиль відео.

Відео знімали в парку «Березовий гай» на столичній Куренівці. Він був вибраний через свою «народність» та не найкращу репутацію. Навіть сам процес зйомок перетворився на перфоманс, який провокував місцевих.

«Хлопці з пивом, які спостерігають за процесом, розпитують про те, що відбувається, місцеві жителі та постійні погляди навколо створили правильний настрій і дали “відгомін” реальності в те, що відбувається на екрані».

Та якщо відкинути трешово-іронічний стиль відео, то воно стане соціальним коментарем на теми кетколінгу, сталкінгу та харассменту. Гітаристу гурту, Івану Смірнову, навіть одного разу довелось рятувати незнайому дівчину від агресивних вуличних залицянь.

«Стою я якось із двома кентами біля Білого Наливу. П’ємо сидр, їмо хот-доги і спілкуємося про Україну. А навпроти стоїть мила висока дівчина, одягнена стильно й офіційно. Через хвилин п’ять до неї підвалило двоє чоловіків, років по 40. Вони були одягнені як валютники, на лицях голодний та пронизливо тупий погляд. Вони почали спілкуватись з нею, обступивши її так, що я бачив тільки її обличчя. Я спокійно спостерігав за картиною, поки не побачив її зляканий погляд, яким вона позирала на мене, бо я був у кількох метрах навпроти. В очах був явний сигнал “S.O.S”. Я почав нервувати, відчував потребу втрутитись, бо ті мужики грузили її явно не дружньою розмовою.

Хвилин 5 я збирався із силами, підійшов в цю компанію, одразу крикнув «МАША? Це ж ти, да? Пам’ятаєш ми вчилися кілька років? Математику, пам’ятаєш?». Підійшов до неї, обійняв, наче я реально не бачив її давно. Мужики одразу розсмоктались, не попрощавшись із «Машею». Підійшли мої хлопці, і ми відвели її на найближчу лавочку. Вона в радісній істериці дякувала нам і навіть сказала, що знає The Unsleeping (хоча явно не знала, просто перенервувала).

Ось така історія, коли хтось вийшов із зони комфорту і допоміг дівчині, яка могла стати потенційною жертвою маніяка», — розповідає музикант.


The Unsleeping — український гурт родом з Умані. До нього входять Женя Мороз (вокал), Саша Олійник (ударні), Ваня Смірнов (гітара), Назар Слободяник (гітара), Діма Левченко (бас). Гурт існує з 2013 року і за цей час випустили два мініальбоми – EP Somnia (2016) та EP Deviatve (2018).

Deviatve став найкращим українським мініальбомом 2018 року у нашому рейтингу, а наш Олексій Бондаренко написав на нього рецензію. У 2019 році хлопці виграли на конкурсі конкурс APPS Music & SZIGET представляли Україну на фестивалі Sziget в Будапешті. Минулого року гурт презентував свою першу україномовну пісню Ptaha Fred та кліп на неї.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024
Новини
Як звучить Херсонщина: плейлист від Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 Квітня, 2024