Головна
>
Кіно
>

Український фільм «Правило двох стін» потрапив на конкурс фестивалю «Трайбека» 

Український фільм «Правило двох стін» потрапив на конкурс фестивалю «Трайбека» 

З 7 по 18 червня у США триватиме кінофестиваль «Трайбека». У програму заходу потрапили три фільми, присвячені Україні, зокрема документальна стрічка «Правило двох стін». 

Фільм розповідає про війну в Україні очима митців, які живуть і творять у розпал воєнних подій. Робота висвітлює роль культурного та духовного спротиву в часи потрясінь. Зокрема, у фільму покажуть засновницю Львівського муніципального Мистецького центру та культурної агенції «Лінія втечі» Ляну Мицько, музичного виконавця Паліндрома, львівську художницю із псевдонімом Kinder Album, художницю та ілюстраторку Богдану Давидюк та культурну активістку Діану Берг.

Оновлення від 19 квітня, 19:00

«Якщо путін каже, що нема української культури, то чи ми тут займаємось?” – ця фраза Ляни Мицько у замітці для “Washington Post” привела Девіка Гутніка до Львова. “Девід зателефонував одразу з Варшави та поставив пере фактом, що їде знімати кіно про мене та артцентр; хоче фільмувати нашу поведінку на початку повномаштабного вторгнення. Як би це не звучало божевільно зі самого початку, проте цей фільм може справити враження на тих, хто бажає більше дізнатися про українську культуру: як вона трансформується, змінюється та впливає на перебіг війни у тилових містах» — зазначає Ляна Мицько.

Режисером стрічки став Девід Гутнік, а продюсерами — Ольга Бесхмельниціна, Сем Бісбі та Стейсі Рейсс

Окрім того, як повідомляє Moviegram, у секції Spotlight Documentary відбудеться світова прем’єра американського фільму «Комедія війни: сміх в Україні» режисера Крістофера Волтерса. Фільм покаже український тур чотирьох стендап-коміків.

Ще один фільм, присвячений Україні — «Крик моєї крові: історія Gogol Bordello», режисера Нейта Поммера. Фільм документує Євгена Гудзя, який на тлі повномасштабного вторгнення росії згадує про вплив на його творчість української та ромської культур. Роботу покажуть у секції Spotlight+, де перегляд доповнюють живими виступами та перформансами.

Минулоріч на фестивалі «Трайбека» представляли український фільм «Кулелови» Лесі Калинської та Руслана Батицького.

«Трайбека» — щорічний американський кінофестиваль, організований компанією TriBeCa Productions. На фестивалі демонструються різноманітні добірки фільмів, серіалів, токшоу, музичних творів, ігор, мистецтва та іммерсівних технологій.


Читайте також: Продюсерка Ольга Бесхмельниціна очолила Правління Української кіноакадемії

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024