Головна
>
Кіно
>

Продюсерка Ольга Бесхмельниціна очолила Правління Української кіноакадемії

Продюсерка Ольга Бесхмельниціна очолила Правління Української кіноакадемії

16 січня 2023 року Українська кіноакадемія повідомила, що посаду голови Правління Української кіноакадемії займатиме продюсерка Ольга Бесхмельниціна. Розповідаємо, що про неї відомо.

Ольга Бесхмельницина

Ольга Бесхмельниціна — українська продюсерка, співзасновниця кінокомпанії  2Brave Productions та двох видань англомовного путівника Kyiv by locals, виконавча директорка Фонду культурної дипломатії UART. Також Бесхмельниціна співпрацює як продюсерка в кінокомпаніях MaGiKa Film, Digital Religion та ESSE Production House.

Українському глядачу вона може бути знайома як продюсерка фільмів «Стоп-Земля» (2021), короткого метру «Анна» (2019), «Земля Івана» (2020) та багато інших.

Ольга каже, що її першочергове завдання, як голови правління — сприяння консолідації української кіноспільноти.

«Це зовнішнє протистояння російській агресії — окупантам, які здійснюють в Україні геноцид і прагнуть знищити українську культуру та ідентичність. Це екзистенційна боротьба, де діяльність на інформаційному та культурному фронті — іще одне поле бою у протистоянні з ворогом, а кіномистецтво — наша зброя».

Українська кіноакадемія — українське об’єднання експертів і професіоналів у галузі кіно та кіновиробництва, що було засноване у 2017 році з метою підтримки та розвитку сучасного українського кінематографа. З 2017 року Українська кіноакадемія проводить щорічне вручення Національної кінопремії Золота дзиґа.

Ольгу Бесхмельниціну обрали шляхом голосування членів Правління УКА. Строк повноважень членів та голови Правління Української кіноакадемії складає два роки. 

«Ми живемо в трансформаційні часи, коли нашим колегам потрібна допомога, а внутрішні протиріччя вкрай важливо вирішувати у конструктивному руслі, де в пріоритеті — дотримання норм права і демократичних цінностей». 

Бесхмельниціна певна, що саме це і об’єднує кіноспільноту та дає митцям змогу вільно творити, розвиватися і рухатися вперед. Продюсерка зазначає, що правління Української кіноакадемії об’єднане спільними цілями, і прагне реалізовувати доручену українською кіноспільнотою довіру.

Читайте також: «Стоп-Земля» в переліку 5 найкращих фільмів 2022 року.

Нагадуємо, що у грудні 2022 року Українська кіноакадемія оголосила повний склад нової наглядової ради. Хто саме туди увійшов, читайте детальніше у нашому матеріалі.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024