Головна
>
Кіно
>

Українська режисерка Тоня Ноябрьова отримала у Каннах грант для завершення фільму

Українська режисерка Тоня Ноябрьова отримала у Каннах грант для завершення фільму

Стрічка «Ти мене любиш?» української режисерки Тоні Ноябрьової отримала грант від Каннського кінофестивалю у категорії Work-in-progress.

Тоня Ноябрьова — українська сценаристка, кінопродюсерка та режисерка короткометражних та повнометражних фільмів. Дебютувала із соціальною комедією «Герой мого часу», за яку вона була визнана найкращою українською режисеркою на 9-му Одеському міжнародному кінофестивалі.

Її майбутня стрічка «Ти мене любиш?» — історія про 90-ті, дорослішання однієї дівчини та народження цілої країни.

За сценарієм, Кіра одразу після вступу до театрального вишу проживає своє дорослішання через розрив із сім’єю — її батьки несподівано для неї розлучаються. Кіра змушена подорослішати та прийняти нову реальність на тлі зламу старої імперії СРСР і народження нової держави України.

Тоня Ноябрьова також є авторкою сценарію, продюсерами стрічки стали Анастасія Буковська та Данило Каптюх. У головних ролях — Каріна Хімчук та Андрій Шабанов

Фільм «Ти мене любиш?» був представлений в секції Work-in-progress в межах кіноринку Marché du Film. У цій категорії представляють картини, які перебувають на стадії виробництва, шукають продюсерів, партнерів для додаткового фінансування та майбутнього прокату.

Цьогоріч від України в цій секції було представлено п’ять проєктів у виробництві: «Редакція» режисера Романа Бондарчука, «Дім за склом» Тараса Дроня, «Демони» Наталки Ворожбит, «Свято Хризантем» Семена Мозгового та «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової.

Нагороду у розмірі 20 000 євро на постпродакшен отримав майбутній фільм Ноябрьової. Вихід стрічки у прокат планується на 2023 рік.

До речі, ця ж стрічка потрапила до секції Work in Progress Одеського міжнародного кінофестивалю. Найкращий проєкт Works in Progress отримає приз від Barrandov Studio у розмірі 10 000 євро.

Нагадаємо, що цього року відбудеться разом з Приштинським міжнародним кінофестивалем (PriFest) у Косово. 


Читайте також:

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024