Головна
>
Кіно
>

«Україна на Мундіалі»: перший фільм документального серіалу «Епізоди» вийде в кінотеатрах

«Україна на Мундіалі»: перший фільм документального серіалу «Епізоди» вийде в кінотеатрах

15 квітня вийшов трейлер першої серії документального серіалу про історії незалежної України — «Епізоди: Україна на Мундіалі». Фільм присвячений матчу за вихід у чвертьфінал між футбольними збірними України та Швейцарії на Чемпіонаті світу 2006 року.

«Важкий шлях збірної на чолі з тренером Олегом Блохіним, сильні противники та вирішальний матч між Україною та Швейцарією. Це історія про силу та віру в себе. І про червень 2006-го, коли вся Україна, від Львова до Луганська, була за синьо-жовтих», — йдеться в описі трейлеру.

У фільмі були використані архівні матеріали, інтерв’ю з футболістами національної команди, тренерським складом, спортивними експертами та шанувальниками української збірної. До роботи над стрічкою долучилася Українська асоціація футболу та FIFA, у ній також знялися Андрій Шевченко, Олександр Шовковський, Артем Мілевський, Руслан Ротань та інші. 

Фільм створила українська студія Knife!Films, яка раніше зняла документальний серіал «Спалах», фільм «Далі» та «Історії українського ІТ». Робота над створення серіалу тривала півтора року. Режисером став Артем Григорян, а продюсером — Максим Сердюк.

Фільм вийде в український прокат з 25 квітня по 28 квітня. Він буде доступний ексклюзивно у мережі кінотеатрів «Планети Кіно» в Києві, Львові, Дніпрі, Одесі та Сумах. Квитки можна придбати за посиланням

Серіал «Епізоди» розповідає про історії незалежної України. Автори проєкту планують показати визначні події, на яких виросли цілі покоління. Зняли його у форматі розповідей від перших осіб із використанням унікальних архівних матеріалів. Серіал складається з трьох епізодів: «Україна на Мундіалі», «Тінь Чорнобиля» та «Не перемикайтесь!».


Читайте також: Від пса Патрона до Хамелеона Ігоря. Огляд на документальну роботу «Ми, наші улюбленці та війна» Антона Птушкіна

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024