Головна
>
Кіно
>

Добірка 17 українських телеграм-каналів про кіно

Добірка 17 українських телеграм-каналів про кіно

Розповідаємо про 17 телеграм-каналів, що присвячені кіно та суміжними із ним темам, мають авторський погляд та можуть зацікавити вас своїм наповненням.

  1. марнотратство.

На каналі ви знайдете огляди, фрагменти та посилання на перегляд андерграундного немасового кіно. Авторка каналу Алін Марно також займається створенням українських субтитрів, тому на її YouTube каналі ви зможете одразу знайти лінки на фільми, про які авторка розповідає у своїх дописах — анімація студії Фляйшера, стрічки Шанталь Акерман та інші авангардні самородки. Справжня знахідка для сінефілів. Канал ведеться переважно англійською та українською мовами.

  1. жюлі з 5 до 7

Назва каналу є відсилкою до відомої стрічки французької нової хвилі «Клео від 5 до 7» режисерки Аньєс Варди. Авторка каналу Юлія Кашпор ділиться скрінами з улюблених фільмів, розповідає про стрічки Голлівуду золотого віку, а також про жіночі постаті в кіно. Окрім того, Кашпор вивчає історію кіно, юнгівський психоаналіз, цікавиться сюрреалістичним мистецтвом та поезією — підтвердження чого також можна знайти на її каналі. Все це виглядає так, ніби естетика cottage core поєдналася з текстами Сільвії Плат та оптикою Софії Копполи. Легко, красиво, але водночас змістовно та цікаво.

  1. підбори фам фаталь

Анонімний канал, що висвітлює феміністичну оптику в кіно, жіночі психози та різноманітні образи жінок у кінематографі та культурі. Має серію рубрик, в одній із яких авторка розповідає про постаті фатальних жінок, а також ділиться улюбленими стрічками, розповідає про феномен female gaze та український кінематограф.

  1. кіна не буде

Майбутня абітурієнтка Американського інституту кіно Габріелла Тер-Нікогосян ділиться улюбленими кадрами, як із класичних кінокартин, так з сучасних фільмів та серіалів. Меми, роздуми щодо кіно та цікаві рецензії — усе це можна знайти на каналі «кіна не буде».

  1. food in cinema

Назва каналу говорить сама за себе — автор(-ка) каналу ділиться зображенням їжі у фільмах, серіалах та анімаційних стрічках, що не робить канал менш цікавим, а, навпаки, додає йому власної родзинки.

Канал анонімний.

  1. кіно того варте

Айтівець Богдан Лопатин почав вести канал про кіно, бо не бачив чогось подібного в українському сегменті. Вже понад рік автор розповідає про зйомки, а також цікаві факти про акторів. Звідки пішов образ Урсули з діснеївської «Русалоньки»? Яке плем’я На’ві ми побачимо в третьому «Аватарі»? І про що буде сиквел «Гладіатора» Рідлі Скотта? Відповіді на всі ці запитання та багато інших можна знайти на цьому каналі.

  1. зис із сінема

Ще один канал авторів кіно того не варте та марнотратство, але, цього разу, зосереджений на перекладах. Автори створюють українські субтитри для всього — починаючи від короткометражок та закінчуючи коміксами. Тож, якщо ви давно хочете спокійно подивитися той чи інший фільм, але озвучки досі немає, а ваш рівень англійської (чи будь-якої іншої мови) не дає повноцінно зануритися в сюжет, ви можете залишити свій запит на дошці замовлень, і, можливо, вам пощастить побачити омріяний фільм з українськими субтитрами.

  1. Horror but make it sexy

Готична естетика та рецензії на фільми про навіжених учених та монстрів. Анастасія Бабур — сценаристка, художниця та гейм дизайнерка, ділиться постерами горор фільмів 70-х, постить влучні меми та фотографії гриму акторів у фільмах жахів. Спочатку Анастасія ділилася своїми улюбленими фільмами жахів у твіттері напередодні Гелловіну, але згодом вирішила писати про них увесь рік. Якщо ви не знаєте, якими горорами поповнити свій вотчліст, то цей канал вам точно підкаже.

  1. кіночернетки

Владислав Нудота підробляє монтажем відео та ділиться своїми рецензіями, як на українські, так і закордонні фільми. Цитати з улюблених стрічок, новини зі світу кіно та фестивалів — усе це можна знайти на каналі.

  1. Рубрика Кубрика

Український канал із кіномемами актора Паші Власенка. Канал існує вже три роки та пропонує читачам щоденний авторський контент та новинисвіту кіно. Усі меми автор робить сам, адже має відразу до плагіату. Та й де ще ви зможете посміятися з жарту «Базований інстинкт» фільм Павла Верховини (замість «Основний інстинкт» фільм Пола Верховена)? Окрім телеграм каналу, Паша також веде ТікТок і працює над фільмом про Едварда Нортона.

  1. Ящер на Ундервуді

Канал українського кінокритика Ігоря Кромфа, який інформує своїх читачів про тенденції українського кіно, а також знайомить із закордонними новинками. Ігор Кромф пише огляди для українських видань, зокрема й для LiRoom. Наприклад, він створив серію матеріалів про українські фільми на Київському тижні критики, підбив підсумки й згадав чим жила українська кіноіндустрія торік. А також розповів про п’ять, на його думку, найбільш важливих українських фільмів 2022 року. 

  1. Чорний лотос

Канал Олексія Гладушевського — сценариста, продюсера та співорганізатора кінофестивалю глядацького кіно «Миколайчук Open». На каналі ви зможете знайти новини, пов‘язані з українським кіно і театром, класичним та сучасним, вже готовим та тим, що тільки готується. Інтерв’ю з акторами/режисерами/сценаристами/продюсерами. А також двічі на місяць Олексій робить дайджести по європейському  та голлівудському кінематографу. 

Бонус

Також додаємо перелік телеграм-каналів, які ведуть автори українських медіа про кіно та українських кінофестивалів.

Нова українська культура

Це телеграм-канал медіа LiRoom, де ми ділимося з вами новинами зі світу українського кіно, музики та літератури. А обговорити усі події й новини можна у нашій «маленькій кімнатці» за посиланням.

Moviegram

Телеграм-канал українського медіа про кіно Moviegram, де можна знайти, як новини зі світу українського та зарубіжного кіно, так і апдейти по матеріалах на сайті.

Flashforward Magazine

Канал українського медіа про кіно, яке, відносно нещодавно, відновило свою діяльність у новому україномовному форматі — Flashforward Magazine. Канал фокусується на апдейтах по матеріалах сайту та нових рецензіях.

DocudaysUA

Канал присвячений діяльності українського кінофестивалю документальних фільмів — Docudays.

Довженко-Центр: Dovzhenko Centre

Телеграм канал державного кіноархіву — Національного центру Олександра Довженка. На каналі публікують цікаві факти та дописи про українське кіно, українських кінодіячів, інформують українську кіноспільноту про ту ситуацію, що розвивається навколо «Довженко-Ценру»впродовж останніх місяців. Нагадуємо, що ми також висвітлювали ситуацію навколо інституції, читайте за посиланням.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024