Головна
>
Кіно
>

Олена Гончарук вдруге перемогла у конкурсі на очільницю «Довженко-Центру»

Олена Гончарук вдруге перемогла у конкурсі на очільницю «Довженко-Центру»

6 лютого відбулося друге засідання конкурсної комісії та представлення програм кандидатів на посаду Генерального директора Довженко-Центру. За результатами конкурсу очільницею Довженко-Центру стала Олена Гончарук.

Конкурсна комісія обрала Олену Гончарук без попереднього обговорення. Вона отримала 6 голосів і перемогла в конкурсі на посаду генерального директора Довженко-Центру.

Окрім Гончарук, на цю посаду було ще четверо кадидатів. Як повідомила Марія Фіцджеральд, один з конкурсантів — режисер та продюсер Кирило Жаровський — відмовився від участі в конкурсі на користь Гончарук після її презентації.

Нагадаємо, що Олена Гончарук очолила «Довженко-Центр» у квітні 2021 року. Втім 2 листопада 2022 року Держкіно відсторонило її від виконання обов’язків. Гончарук залишилася на посаді керівниці Музею кіно Довженко-Центру. Представники Довженко-центру були обурені таким рішенням і прямо називали його продовженням діяльності по вбиванню своєї організації.

21 грудня 2022 року Держкіно оголосило конкурс на посаду керівника «Довженко-Центру». Засідання конкурсної комісії мало, на якому кандидати мали представити свої програми, мало відбутися 3 лютого. Втім приміщення будівлі замінували й зрештою ухвалили рішення про продовження роботи 6 лютого в онлайн-режимі.

Напередодні, 2 лютого, до Головного управління Національної поліції від Держкіно надійшла заява зі звинуваченнями щодо Олени Гончарук. Докладніше читайте за посиланням.


Читайте також: Жіночий гнів та жанр rape&revenge: як ставлення до зґвалтування змінювалося у культурі та кіно

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024