Головна
>
Музика
>

Українську режисерку Таню Муіньо номінували на премію MTV Music Video Awards

Українську режисерку Таню Муіньо номінували на премію MTV Music Video Awards

Українську режисерку кліпів Таню Муіньо номінували на премію MTV Music Video Awards. Вона потрапила в номінацію «Найкраща режисура» за кліп на пісню Attention американської співачки Doja Cat. Кліп також потрапив у номінації «Відео року» та «Найкращий артпостановник». Оператором кліпу став Микита Кузьменко.

У кліпі Doja Cat їде повз натовп своїх фанатів, її з усіх боків фотографують папараці. Також вона ходить вулицями міста, де теж зустрічає шанувальників у гротескних масках. Зйомки кліпу відбувалися в Лос-Анджелесі.

У номінацію «Найкраща режисура» також увійшла режисерка Флорія Сігізмонді за кліп до пісні Unholy Сема Сміта й Кім Петрас, кліпмейкер Жульєн Крістіан Лутц за відеороботу на пісню Дрейка Falling Back, режисери Дейв Фрі та Кендрік Ламар за кліп на пісню Count Me Out та інші.

А за номінацію «Відео року» разом із Танею змагатимуться Майлі Сайрус, Нікі Мінаж, Тейлор Свіфт, Олівія Родріго, Сем Сміт та Кім Петрас і SZA.

Також до списку цьогорічних номінантів у категорії «Відео для добра» потрапив гурт Imagine Dragons, із кліпом Crushed, який зняли в українському селі Новогригорівка Миколаївської області.

Церемонія нагородження переможців відбудеться 12 вересня в Ньюарку, Нью-Джерсі, в Prudential Center.

Таня Муіньо — дизайнерка, стилістка, фотографка, режисерка й одна з найвідоміших українських кліпмейкерок. Популярною стала після того, як у 2016 році розпочала співпрацю з Монатіком. Кліп на трек Кружит став найкращим відеокліпом за версією Yuna 2016 й станом на 6 лютого 2023 року має понад 130 мільйонів переглядів на YouTube. Паралельно вона також знімала кліпи для інших українських виконавців: Rozhden, NK, Мішель Андраде, Время и Стекло і вони теж ставали мільйонниками по переглядах.

У 2019 році Муіньо зняла кліп для Кеті Пері на пісню Small Talk. За час своєї кар‘єри Таня знімала кліпи для виконавців Lizzo, Katy Perry, Harry Styles, Post Malone, The Weeknd, Cardi B, Lil Nas X, Labrinth та інших. Про 13 кращих кліпів Тані можна прочитати за посиланням.

Режисерку номінують на MTV Video Music Awards вже втретє. У 2021 році її кліп для Lil Nas X на пісню Montero переміг у трьох номінаціях: «Відео року», «Найкраща режисура» та «Найкращі візуальні ефекти». У 2022 році вона отримала дві нагороди за кліп As It Was для виконавця Гаррі Стайлза.

MTV Music Video Awards — щорічна церемонія нагородження за створення відеокліпів, що була заснована телеканалом MTV в 1984 році. Найкращі кліпи відзначають у 19 номінаціях. Переможців серед номінантів у різних категоріях обирають глядачі шляхом голосування на сайті.


Читайте також: Стас Корольов випустив live-відео на пісню «Який день війни»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024