Головна
>
Література
>

Українську книжку «Котик, Півник, Шафка» визнали однією з найкрасивіших у світі

Українську книжку «Котик, Півник, Шафка» визнали однією з найкрасивіших у світі

Дитяча книжка «Котик, Півник, Шафка» Олександра Михеда потрапила до списку переможців Шостого міжнародного конкурсу ілюстрованих книжок Nami Concours 2023. Ілюстраторку книжки Женю Полосіну відзначили у номінації Green Island Award.

Ілюстраторка Женя Полосіна

Книжка вийшла у «Видавництві Старого Лева». Це — казка для дітей і дорослих, що розповідає про врятованих у Бородянці Котика, Півника й Шафку. У казці вони оберігають всесвіт маленької родини — бабусі Лізи, дядька Андрія і онуки Соні. Родина циклічно переживає історію України — покоління за поколінням, і, зрештою, долає всі випробування на своєму шляху.

«Котик, Півник, Шафка» увійшла до персонального топу 23 найважливіших книжок року в українській літературі критикині Богдани Романцової:

«Сашко Михед написав поетичну, ніжну і водночас болісну історію. Знайомі всім нам герої, реальні символи цієї війни, стикаються віч-на-віч із ворогами й принагідно дають їм відсіч: вчасно б’ють дверцятами, дбайливо ховають своїх улюблених людей, повстають буквально з попелу. Все живе об’єднується заради спільної мети — вціліти у хаосі війни. Котик, Півник, Шафка, бабуся, онука тримаються, насамперед одне за одного. Як усі ми сьогодні».


Nami Concours був заснований у 2012 році та спрямований на розвиток ілюстрації. Його проводять для ілюстраторів з усього світу, аби митці змогли презентувати свої роботи на міжнародній сцені. У конкурсі щорічно беруть участь представники з 90 країн.  


Читайте також: Український сайлентбук увійшов до переліку 100 найкращих книжок-картинок у світі

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024