Головна
>
Кіно
>

«Немає чітких підстав»: Уряд відповів на петицію про звільнення Ткаченка

«Немає чітких підстав»: Уряд відповів на петицію про звільнення Ткаченка

Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль відповів на петицію з вимогою звільнення міністра культури Олександра Ткаченка. В офіційній відповіді Кабміну йдеться, що наразі неможливо встановити «обставини, які давали б чіткі підстави для звільнення Ткаченка». 

Нагадаємо, 7 березня на сайті Верховної Ради України була опублікована петиція про звільнення Олександра Ткаченка з посади Міністра культури та інформаційної політики України. Автор петиції Юрій Шиян вважає, що міністра потрібно звільнити, бо той спричинив стагнацію в культурній сфері. Зокрема, «привселюдно осквернив пам’ять всіх загиблих Героїв України та проявив крайню зневагу до них, до бійців, до тих, хто зараз віддає своє життя». 

Ймовірно, йдеться про те, що Ткаченко відмовив у відспівуванні загиблих українських військовослужбовців в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. 

Як зазначається у відповіді, Ткаченко подав лист до Секретаріату Кабміну, в якому відкинув звинувачення, викладені в петиції.

У тексті листа йдеться про те, що «зазначена петиція не містить жодних конкретних фактів щодо діяльності О. Ткаченка на посаді Міністра культури та інформаційної політики», а Мінкульт не отримував жодних прохань та звернень від представників релігійної громади.

Наостанок, у Мінкульті зазначили, що «сторона, яка запустила згадану інформаційну кампанію не змогла надати жодних фактів, які б доводили правдивість звинувачень проти Міністра».

Втім, це не єдина претензія до очільника Мінкульту. Докладніше про те, чому українці підтримали петицію з вимогою відставки Ткаченка, можна прочитати за посиланням


Читайте також: Позов до Держкіно, байопік про Шевченка та лавреати  премії Вацлава Гавела: дайджест культурних новин за 12-16 червня

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024