Головна
>
Кіно
>

Відео дня: дивимося другий трейлер фільму «Памфір»

Відео дня: дивимося другий трейлер фільму «Памфір»

23 березня в український прокат вийде дебютний повнометражний  фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір». 9 березня команда стрічки презентувала другий офіційний трейлер.

«Памфір» — це історія про сім’янина, який стає на кримінальну стежку, аби захистити свою родину. Головний герой фільму Леонід повертається додому після заробітків. Коли його син влаштовує підпал у домі молитви, чоловік звертає з чесного шляху та мусить відновити зв’язок із кримінальним минулим. Події розгортаються на західній Україні напередодні традиційного карнавалу Маланки. 

Головну роль зіграв Олександр Яцентюк. За його словами, пошук героя зайняв близько півтора року. Команда працювала над найменшими деталями образу, а самому актору довелося набрати 17 кілограмів. 

«Я і сам знаю, що таке заробітки, що таке довго не бачити сім’ю, що таке бажання якнайшвидше повернутися додому. Також важливою сюжетною лінією для мене є стосунки Памфіра із сином, і це досить сильно відгукується в мені», — ділиться Яцентюк.

Читайте також: «Коли закінчували продакшн, якраз велися бої на Шулявці», — режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук про участь у Каннах та «Памфір»

У рецензії на фільм для LiRoom кінокрик Ігор Кромф писав, що Олександр Яцентюк у ролі Памфіра — головний козир фільму: «Його тваринна енергетика, з якимось майже архаїчним гарчанням під час сексу чи бійки, гармонійно поєднується з неймовірним трепетом та ніжністю у розмовах із рідними. Ця гримуча суміш жорсткості та м’якості заснована на міцній харизмі класичного архетипу українського дядька». 

Кромф також зазначив, що «Памфір», безумовно, один із найкращих фільмів, які почали знімати під час «української нової хвилі», що розпочалась у 2014 році. 

З цікавих фактів про стрічку: Молитовний Дім, який глядачі побачать на екранах дійсно підпалювали, аби створити ефектний кадр. Спочатку там зробили ремонт, потім спричинили пожежу й по завершенню знову відреставрували.


Нагадаємо, що світова прем’єра відбулася на Каннському кінофестивалі, українська прем’єра пройшла в межах Київського тижня критики.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024