Головна
>
Кіно
>

«Війна-ненажера»: Вавилон 13 презентував новий документальний серіал

«Війна-ненажера»: Вавилон 13 презентував новий документальний серіал

Об‘єднання українських кінематографістів «Вавилон 13» випустило документальний серіал «Війна-ненажера». У кожній серії екранізували короткі літературні твори українських авторів та авторок, які зараз захищають країну від Росії.

Серіал «Війна-ненажера» має на меті привернути увагу до проблем сьогодення та наростити спротив українського суспільства у боротьбі з окупантами. 

Перша серія — це екранізація вірша «Він переїхав в Бучу» військовослужбовця Максима Кривцова з позивним «Далі». У цьому творі автор відобразив свої переживання на події в Бучі. У вірші присутні автобіографічні мотиви. Максим переїхав до Бучі у березні 2021 року. До цього він мав бойовий досвід у лавах ДУК ПС, тож у перші дні повномасштабного вторгнення пішов добровольцем. Нині чоловік продовжує служити в одному із підрозділів ЗСУ. 

Режисер першої серії Володимир Тихий зазначив, що проєкт допоможе людям краще усвідомити ситуацію в Україні та вшанувати відвагу українських героїв:

«Ми пишаємося цим проєктом та впевнені, що він стане однією з найприкметніших робіт нашого об’єднання. Ми сподіваємося, що глядачі гідно оцінять роботу та зусилля вавилонян в створенні цих фільмів»,  — зазначає режисер.

Над створенням пілотної серії працювали актор Михайло Кукуюк (відомий ролями у фільмах «Наші котики», «Свінгери», «Слуга народу»), композитор Антон Байбаков (відомий за фільмами «Черкаси», «Брама», «Вулкан»), кінооператор Слава Цветков (фільми: «Земля блакитна, ніби апельсин», «Маріуполіс», «Як ми стали добровольцями») та інші українські кінематографісти.

Переглянути серіал можна безкоштовно на YouTube-каналі «Вавилон 13» за посиланням

«Вавилон 13» — група українських кінематографістів, яку було засновано після злочинного розгону Євромайдану наприкінці листопада 2013 року. Акумулюючи свої творчі зусилля,  понад 50 кінематографістів за дев’ять років створили понад 400 фільмів, які мали потужний вплив на інформаційний та культурний простір як в Україні, так і закордоном.


Читайте також: Якими будуть українські фільми в найближчі п’ять років? Відповідають кінематографіст(к)и

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024